Blogger
Image default
Woning en Tuin

Hoe een hardhouten vloer schoon te maken en te onderhouden?

Het onderhoudsproces van houten vloeren is eenvoudig. Om deze reden gebruiken veel mensen dit soort vloer graag voor hun huis. Een houten vloer is makkelijker schoon te maken dan een tapijtvloer. Wanneer u vloeistof op deze vloer morst, hoeft u deze alleen maar direct met een droge doek op te vegen. Deze vloer dient u droog te houden en opstijgend vocht te voorkomen. De hoge luchtvochtigheid kan splijten, cupping en kloven op uw vloer veroorzaken. Daarnaast moet je de kras ook voorkomen door meubelpads te gebruiken. Mogelijk kunt u de kras niet oplossen. Maar je kunt het nog steeds voorkomen door de kussens aan de poten van de tafels en stoelen toe te voegen. Hier is het eenvoudige proces voor het reinigen en onderhouden van uw hardhouten vloer:

 

De manier om de hardhouten vloer schoon te maken

Om het stof te verwijderen, moet u de hardhouten vloer elke dag vegen. Dan kun je hem één keer per week stofzuigen. Het doel van stofzuigen is niet alleen om uw vloer schoon te maken. Het kan ook de kruimels verwijderen die ontbreken wanneer u ze veegt. Houd er rekening mee dat kruimels en vuil krassen op uw vloer kunnen veroorzaken. Diepe reiniging is nodig om het moeilijk te reinigen vuil te verwijderen. Als je je vloer wilt reinigen met natuurlijke ingrediënten, kun je azijn en warm water gebruiken. Als je de hielsporen op de hardhouten vloer wilt verwijderen, kun je bovendien fijne staalwol gebruiken. Als u vervolgens een vlek op oliebasis wilt verwijderen, kunt u afwasmiddel en een zachte doek gebruiken.

 

Hoe de glans van een houten vloer te behouden?

U moet eenmaal per maand een zachte hardhouten vloerreiniger gebruiken om de glans te behouden. U kunt de vloerfabrikant vragen naar de beste reiniger voor hun vloer. Er zijn verschillende reinigingsmiddelen voor houten vloeren op de markt. Je moet de reiniger selecteren op basis van de vloer die je gebruikt. Gebruik geen tegelvloer- of vinylvloerreiniger, omdat deze uw hardhouten vloer kan beschadigen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën, omdat deze de afwerking van de vloer kunnen beschadigen. Je vloer kan de glans verliezen en ziet er dof uit.