Blogger
Image default
Woning en Tuin

5 leuke tips voor het opnieuw inrichten van jouw woonkamer

Uitgekeken op de woonkamer en toe aan een verfrissingen en nieuwe uitstraling? Dan zal je vast inspiratie zoeken voor je nieuwe woonkamer. Een woonkamer heeft veel onderdelen waar je op moet letten en waar je de sfeer en stijl mee kan beïnvloeden. Verder in deze blog worden 5 leuke tips gegeven voor het inrichten van jouw woonkamer.

Indeling

Je zal vast denken ik koop een huis en de woonkamer heeft bepaalde afmetingen waar ik het mee moet doen. Dat is op papier ook zo, maar de indeling van de woonkamer heeft heel veel invloed op het ruimtegevoel dat je krijgt. Je kan namelijk een hele grote woonkamer zeer klein maken en een kleine woonkamer groot laten lijken. Dit doe je door de meubels op een bepaalde manier te plaatsen, maar ook door gebruik te maken van licht. Zo is het beter voor kleine woonkamers op gebruik te maken van lichte kleuren op de muur. Lichte kleuren geven het gevoel van meer ruimte. Donkere kleuren zoals donkergroen, zwart en bruin zorgen ervoor dat je woonkamer klein lijkt. Voor grote woonkamers is het mooi om een mix te maken van lichte en donkere kleuren. Zo kan je verschillende ruimtes creëren in één woonkamer.

Hoekbank?

Steeds populairder is het de afgelopen jaren geworden om een hoekbank aan te schaffen in plaats van een rechte bank. Een hoekbank zorgt namelijk voor een gezellige sfeer en voor het optimaal benutten van bepaalde ruimtes in de woonkamer. Als je geen grote woonkamer hebt is het beter om een rechte bank aan te schaffen of een bank met een los stuk die je kan verbinden aan de bank. Dit kan een poef zijn of een voetenbankje. Deze meubelstukken kan je dan ook makkelijk verplaatsen als ze niet worden gebruikt.

Ovale eettafel

De standaard rechthoekige eettafels zijn nog steeds populair, maar een nieuwe trend is de ovale eettafel. Deze tafel wordt veel gebruikt in minder grote woonkamers en bieden veel ruimte om aan te zitten. Verder zorgt deze andere vorm ook voor wat meer originaliteit in de woonkamer. De meest verkochte ovale eettafels zijn de eettafels met een matrix poot. Dit geeft een zeer artistiek effect. Ovale eettafels en andere meubelstukken kan je bij een online meubelwinkel simpel bestellen. Het aanbod is groot en is dus voor iedereen wel iets te krijgen.

Kookeiland met krukken

Waarschijnlijk hoor je het maar al te vaak bij mensen die een nieuwe keuken aanschaffen. Een kookeiland. De afgelopen jaren is dit een zeer populaire keukenstuk geworden. Dit komt omdat een kookeiland de verbinding tussen de keuken en de woonkamer kan creëren. Dit geeft een zeer ruimtelijk effect en kan iets toevoegen aan de uitstraling. Om optimaal te benutten van het kookeiland is het ook handig om een soort van bar aan het keukeneiland te plaatsen met barkrukken. Zo creëer je een extra plek om samen met iemand te zitten als je ondertussen bezig bent met koken of als je in de ochtend ontbijt eet.

Muurdecoratie

De muren van een woonkamer hebben veel invloed op de algemene uitstraling. Het verven met je favoriete kleur is hierbij niet altijd genoeg. Door bepaalde items op de muur te plaatsen creëer je meer sfeer en dit heeft ook invloed op de andere meubels. Zo kan je denken aan een mooi schilderij of een mooie foto op de muur, maar zijn er ook bepaalde souvenirs of kunststukken die mooi zijn om te plaatsen op de muur. Het mooiste is om iets te kiezen wat voor jou ook nog een bepaalde persoonlijke betekenis heeft. Zo voeg je iets van jezelf toe aan jouw woonkamer.