Blogger
Image default
Dienstverlening

Zo leg je buitenverlichting aan!

Buitenverlichting heeft geen einde aan hoeveel verschillende soorten manieren je het kan aanleggen. Hoe je het aanlegt, is puur persoonlijke voorkeur. De meest voorkomende vorm om buitenverlichting aan te leggen, is via 12 volt. Buitenverlichting aanleggen is voor een elektricien een simpele klus. Zelf zou u het ook kunnen doen. Het enige wat u nodig hebt zijn 2 handen, en de basiskennis over elektra. U moet weten hoe u de trafo goed aansluit en hoe je een grondkabel aan moet leggen. Deze kabel moet trouwens 60cm diep liggen. Dat zorgt ervoor dat er geen kans is om schade op te lopen.

voordelen van buitenverlichting op lage veiligheidsspanning

Wanneer je buitenverlichting met een 12 volt aan legt, weet je eigenlijk zeker dat je geen gevaar loopt. 12 Volt is zo goed als onschadelijk bij een menselijk lichaam. Wanneer droog, is de kans dat je niks voelt zeer hoog.

Daarbij is het erg gemakkelijk om buitenverlichting te installeren. Al helemaal wanneer je het een elektricien laat doen met ervaring. Een van de grootste voordelen en waarom de meerderheid kiest voor buitenverlichting met 12 volt is omdat het extreem zuinig is en het bespaart veel energie.

Wat kan je doen met tuinverlichting

Buitenverlichting komt steeds vaker voor en is erg populair aan het worden. Je ziet steeds meer mensen die een mooie en gezellige plek van hun tuin willen maken. Ook wordt dit gedaan op dakterrassen, markten, wijken, evenementen. De opties zijn zo groot dat het niet allemaal op te noemen is. Je kan ook bijvoorbeeld wandlampen plaatsen. Er zijn veel varianten en het is ook nog gemakkelijk te maken.

Wandlampen kunnen ook werken met een beweging of lichtsensor. het verschil is dat deze wel op 230v werkt. Wanneer iemand langs loopt of wanneer het donker wordt. Als laatste kan je ook bijvoorbeeld staande tuinlampen of lantaarns aanschaffen. Deze werken ook op 12V.