Blogger
Image default
Dienstverlening

De juiste vloer bij uw interieur

Gietvloeren, PVC vloeren, betonvloeren, troffelvloeren: wij kunnen ons voorstellen dat u door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. Zo veel verschillende soorten, kleuren en materialen, het wordt u niet makkelijk gemaakt. Wij hopen u een handje te kunnen helpen met onze tips. Want welke vloer past bij specifiek bij uw interieur?

De betonvloer

Een vloer met vele voordelen. Zo is de betonvloer een sterke vloer die goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming. De betonvloer past goed in een modern en strak interieur, maar komt ook in een landelijk ingerichte woning goed tot zijn recht. Door een speciale techniek: ‘vlinderen’, krijgt het beton een wolkachtige look. Hierna wordt de vloer gepolijst resulterend in een prachtige glans. Shine bright!

De PVC vloer

Is het hout? Nee, hoewel het verschil moeilijk te zien is. Een PVC vloer is namelijk gemaakt van kunststof, en dit maakt de vloer vooral heel onderhoudsvriendelijk. Ook deze vloer kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming. De PVC vloer is er in verschillende kleuren en vormen. Zo kennen we allemaal de visgraatvloer die een chique uitstraling geeft aan uw woning. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een creatieve PVC vloer met patronen, of een klassieke donkere houtlook. Betonlooktegels van PVC passen dan weer goed in een stoerder, industrieel interieur. Kortom: een zeer veelzijdige vloer. Lezen over de nadelen van een pvc-vloer? Klik hier

De troffelvloer

Een troffelvloer, nooit van gehoord? Troffelvloeren zijn slipvaste, sterke en krasbestendige vloeren die vooral heel makkelijk te onderhouden en reinigen zijn. Voorheen zagen we deze vloeren veel in onder andere ziekenhuizen, maar de vloer heeft inmiddels zijn weg naar onze woonkamers gevonden. De troffelvloer (of mortelvloer) is een naadloze vloer die bestaat uit fijne grindkorrels gemengd met kunsthars. De vloer heeft een industrieel karakter, en past daarom (geen verrassing) ook goed in een industrieel interieur. Ook is het absoluut een kindvriendelijke vloer.

De gietvloer

De gietvloer wint aan populariteit en zien we de laatste jaren in vele interieurs terugkomen. Niet gek ook, want de vloer komt geweldig tot zijn recht in veel verschillende interieurs. De gietvloer wordt, de naam zegt het al: over het oppervlak uitgegoten resulterend in een prachtige, gladde vloer. Een groot voordeel van deze vloer is dat de vloer in iedere gewenste kleur te verkrijgen is. De gietvloer past bij verschillende woonstijlen, maar je ziet hem toch vooral in huizen met een minimalistische uitstraling. Denk hierbij aan het Scandinavisch interieur, of een moderne, strakke of industriële stijl.