Blogger
Image default
Dienstverlening

De drie pijlers van duurzaam bouwen verenigd in een staalconstructie op maat

Met een staalconstructie op maat, of het nu om staalbouw voor woningen of een staalbouw kantoorpand of stalen hal betreft, realiseert u een bouwwerk dat zich zonder enige twijfel duurzaam mag noemen. Bij R.E.M. Techniek bent u aan het juiste adres wanneer u op zoek bent naar een deskundige partner die u gedurende dit gehele proces, van ontwerp tot montage, kan helpen. De specialist heeft jarenlange ervaring en weet het project niet alleen vlot en met maximale klantvriendelijkheid, maar ook volgens de hoogste kwaliteitseisen af te leveren. Kwaliteitseisen die beantwoorden aan de drie pijlers van duurzaam bouwen.

Milieuaspecten die aan een staalconstructie op maat verbonden zijn

Staal is honderd procent recyclebaar. Bijna al het stalen afval dat bij de bouw en de sloop van gebouwen ontstaat, kan worden hergebruikt. Hergebruik vindt plaats op een tenminste gelijkwaardig, maar vaak zelfs nog hoger niveau dan het oorspronkelijke gebruik. Dankzij deze duurzame eigenschap kan van staalbouw voor woningen worden gezegd dat deze een beperkte impact op het milieu hebben.

Sociale aspecten die stalen panden duurzaam maken

Ten tweede scoren staalbouw voor woningen, maar ook kantoorpanden en bedrijfshallen, hoog op het sociale aspect van duurzaamheid. Dankzij het ideale binnenklimaat ontstaat er voor de bewoners of gebruikers van het pand ene prettige omgeving en een hoge mate van comfort. Dit bevordert de gezondheid. Ook levert een staalconstructie op maat een sterke ruimtebeleving. Niet alleen is dit praktisch; ook heeft dit op zijn beurt een positieve uitwerking op het psychisch welbevinden van bewoners en gebruikers.

Het economische aspect: niet alleen nu, maar ook in de toekomst voordelen

Tot slot mag ook het economische aspect van duurzaamheid niet worden vergeten. Een staalconstructie op maat vergt niet per se meer financiële middelen dan traditionele bouw. Bovendien vergt deze materiaalsoort weinig onderhoud en zijn de levenscycluskosten wegens de flexibiliteit van stalen gebouwen tevens laag. Omdat een project door R.E.M. Techniek bovendien vlot wordt uitgevoerd, bespaart u nog eens extra kosten.