Blogger
Image default
Woning en Tuin

Oorzaken van een verstopping

Oorzaken van een verstopping

Een verstopping in Delft kan worden veroorzaakt door een aantal factoren in uw huis. Het is belangrijk om de oorzaak te vinden, zodat u actie kunt ondernemen en herhaling kunt voorkomen. Een verstopte afvoer is vaak het gevolg van natuurlijke gebeurtenissen zoals boomwortels, bladeren en vuil die de leidingen verstoppen. Elders worden verstoppingen veroorzaakt doordat voorwerpen door de gootsteen worden gespoeld die niet groot genoeg zijn of doordat afvalstoffen erin worden gedeponeerd zonder eerst goed te worden doorgespoeld.

 

Boomwortels

Boomwortels zijn een belangrijk onderdeel van het natuurlijke ecosysteem en bieden steun aan gebouwen en trottoirs. Hoewel ze schade kunnen veroorzaken en zelfs uw leidingen kunnen beschadigen, willen de meeste mensen ze niet verwijderen. Als een leiding beschadigd is door boomwortels, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een professionele loodgieter belt. Probeer ze niet zelf te verwijderen, want dat kan schade aan uw leidingen veroorzaken. Een boomwortel die een verstopping heeft veroorzaakt, moet door een vakman worden verwijderd, omdat deze te moeilijk te verwijderen is zonder schade aan de omliggende leidingen te veroorzaken.

 

bladeren

Een verstopping door tuinieren kan optreden als de wortels van een plant in uw leidingen zijn gegroeid. Dit is een veel voorkomend probleem omdat de leidingen die onze tuinen bedienen vaak onder de grond liggen. Een verstopping in uw leidingen kan ook worden veroorzaakt door struiken, bloemperken, bomen en hagen die te dicht op de leidingen groeien, waardoor de waterstroom wordt beperkt.

 

Puin

Puin is het afval dat achterblijft bij het koken van voedsel. Het kan een verstopping veroorzaken als het niet op de juiste manier wordt verwijderd. Als het in uw leidingen achterblijft, kan het ook een ernstig gezondheidsrisico vormen en een verstopping veroorzaken. Zorg ervoor dat u voedsel, vooral vlees en vis, niet te lang in uw leidingen laat zitten, want dat kan ernstige schade veroorzaken.

 

Te veel toiletpapier of huishoudelijk afval in de pot

Als u voortdurend de zijkanten van de pot afveegt met toiletpapier, of er regelmatig afval in doet, kan dit een verstopping veroorzaken. Het is belangrijk dat het water in uw toiletpot schoon blijft, zodat het afval goed kan wegspoelen. Als het voortdurend verstopt is, kan het dit niet doen en wordt de binnenkant van uw leidingen steeds weer gevuld met dezelfde afvalstoffen. Het is belangrijk dat u uw toiletpot regelmatig schoonmaakt. Dit kunt u doen door hem af te vegen met een doek, of door een mild vloeibaar schoonmaakmiddel in de pot te gieten en rond te zwiepen. Dit zal helpen om uw leidingen vrij te laten stromen.

 

Voedselresten en zuivelproducten

Zuivelproducten, waaronder melk en yoghurt, zijn een veel voorkomende oorzaak van verstopping van leidingen. Als u regelmatig afvalstoffen in uw toiletpot gooit, is het belangrijk dat u deze schoonmaakt. Dit is vooral belangrijk als u deze producten regelmatig weggooit. Het is gemakkelijk om uw toiletpot schoon te houden. Giet gewoon wat schoonmaakmiddel in de pot en spoel het water rond met een doek.

 

Gebotteld water

Gebotteld water is een handige manier van water geven, maar het kan een verstopping in uw leidingen zijn. Als u regelmatig flessen met water vult, zorg er dan voor dat u ze niet in de afvoer giet. Het is belangrijk dat u het niet in de afvoer giet, omdat dit een aanzienlijke verstopping kan veroorzaken. Als u regelmatig water in flessen drinkt, zorg er dan voor dat u het op de juiste manier weggooit.

 

Schroot en elektrische voorwerpen

Elektrische voorwerpen zoals ijzer en elektrische ventilatoren kunnen een verstopping in uw leidingen veroorzaken. Als u regelmatig schroot of ijzer weggooit, zorg er dan voor dat u het schoonmaakt. Schroot geeft schadelijke dampen af en kan een ernstige verstopping van uw leidingen veroorzaken. Als u het in uw toiletpot gooit, zorg er dan voor dat u het regelmatig schoonmaakt. Het is ook belangrijk dat u de stekker van elektrische apparaten uit het stopcontact haalt als u ze niet gebruikt.

 

We vergeten vaak de stekker van elektrische apparaten uit het stopcontact te halen als ze niet in gebruik zijn. Ze kunnen een verstopping veroorzaken als ze de hele tijd aan blijven staan. Zorg ervoor dat u alle elektrische apparaten uit het stopcontact haalt als u ze niet gebruikt en zet waterkranen, kranen en douches uit als u ze niet gebruikt.

 

Rioolverstoppingen

Rioolverstoppingen kunnen optreden wanneer uw toilet niet in staat is om afvalstoffen goed weg te spoelen, vooral als uw toilet een laag debiet heeft. Ze kunnen worden veroorzaakt door boomwortels, grind of andere vreemde voorwerpen die de leidingen verstoppen of doordat uw toilet van de muur wordt geduwd, waardoor een verstopping ontstaat.

Wat te doen

Gebruik een ontstopper of bel een professionele loodgieter om de afvoer te ontstoppen.

● Spoel niets anders dan menselijk afval door het toilet.

Maak uw toiletpot regelmatig schoon en laat er geen onnodige dingen in achter.

Zorg ervoor dat alle leidingen in uw huis vrij zijn van puin en dat de gootsteen en de wastafel ontstopt zijn.

Wat zijn de risico’s van een verstopte afvoer?

Een verstopping in uw afvoer kan tot een aantal problemen leiden, vooral als deze onbehandeld blijft. Hoe langer een verstopping onbehandeld blijft, hoe groter de kans dat het uitgroeit tot een ernstig probleem dat u geld kost om te verhelpen.

Een verstopte afvoer is een probleem dat gemakkelijk kan worden opgelost door een professionele loodgieter. Echter, als het is onbehandeld gelaten voor een langere periode van tijd, dan is het meer kans om aanzienlijke schade en meerdere dagen van verstoring veroorzaken. Een verstopte afvoer kan leiden tot een aantal problemen. Het kan ervoor zorgen dat uw huis onadembaar wordt, waardoor het moeilijk wordt om in te wonen. Het kan ook uw leidingen beschadigen, wat resulteert in duizenden ponden aan reparatiewerk en verstoring. Mensen denken vaak dat een verstopte afvoer iets is dat ze zelf kunnen oplossen. Helaas is dat zelden het geval.

Verstopte afvoeren zijn een veelvoorkomend probleem dat gemakkelijk door een loodgieter kan worden opgelost. Als het echter onbehandeld blijft, kan het een ernstig probleem worden dat resulteert in schade aan uw huis en enkele dagen verstoring.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-delft/