Blogger
Image default
Bedrijven

Waarom u een nieuwe groepenkast moet installeren

Het is belangrijk dat als u denkt dat de groepenkast vervangen nu nodig is, dat u goed op de hoogte bent. Bel vooraf met uw elektricien welk merk zekeringkast zij leveren en of het een goed merk zekeringkast is. De meest voorkomende merken zijn: Holec/Eaton, Hager en Emat. Deze zijn van goede kwaliteit en hebben de juiste keurmerken.

Voordelen van een nieuwe groepsbox

Het voordeel van het laten plaatsen van een compleet nieuwe groepenkast is dat je direct kunt kiezen hoeveel groepen je wilt. Neem direct voldoende groepen mee voor de komende jaren zodat de groepen later niet uitgebreid hoeven te worden, dit scheelt ook nog eens kosten. Als u het echter moeilijk vindt om zelf te bepalen hoeveel groepen u nodig heeft, neem dan contact op met een competente elektricien en vertel hem uw toekomstplannen. Zij kunnen je vertellen welke groepsbox het beste past bij jouw toekomstplannen en hoeveel groepen je nodig hebt. Met een vernieuwde groepenkast hoef je na een stroomstoring je zekeringen (die voorheen van porselein waren) niet te vervangen. Verder zijn de nieuwe groepenkasten vrij compact van formaat en heeft een nieuwe groepenkast altijd een aardlekschakelaar, een hoofdschakelaar en automatische zekeringen. Dit is allemaal belangrijk voor een optimale veiligheid.

Kosten besparen

Allereerst kunt u ervoor kiezen om een ​​SMART energiemeter in uw meterkast te laten inbouwen. Zo ben je je meer bewust van je stroomverbruik, omdat het het stroomverbruik van specifieke apparaten meet. Als je dit weet, kun je ervoor kiezen om sommige apparaten minder te gebruiken. Dit kan u natuurlijk geld besparen. Wat u ook kunt doen als een elektricien uw groepenkast komt uitbreiden of vervangen, is ervoor zorgen dat de kast waarin de groepenkast staat netjes en opgeruimd is. Zo kan de specialist direct aan de slag. Daarnaast is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat je in verband met brandgevaar je meterkast het beste te allen tijde leeg kunt hebben. U kunt er ook voor kiezen om meerdere projecten met betrekking tot elektriciteit tegelijkertijd door dezelfde elektricien te laten doen. Sommige banen kunnen wachten en andere niet. Is je groepenkast aan vervanging toe en wil je de stopcontacten toch even laten vervangen, maak dan direct een afspraak met een elektricien om beide werkzaamheden te laten uitvoeren. Dit bespaart u en de elektricien kosten.