Blogger
Image default
Bedrijven

Een kidsproof tuin

De eerste zonnestralen hebben zich alweer laten zien en kinderen kunnen nog maar aan één ding denken: de hele dag buiten spelen! Buiten spelen kan natuurlijk in de speeltuin of in het park, maar ook jouw eigen tuin kan hier perfect voor zijn. In deze blog leggen we je uit hoe jij jouw tuin kidsproof kunt maken.

Gras of tegels?

Met kinderen is het vaak zoeken naar de perfecte ondergrond. Terrastegels zijn vaak geen optie. Wanneer kinderen hierop vallen kunnen zij zich lelijk verwonden. Gras is eigenlijk altijd wel goed, alleen vergt dit wel behoorlijk wat onderhoud. Ga bij jezelf na of je zin en tijd hebt om dit, zodra de zon uitkomt, elke week te maaien. Bij een wat kleinere tuin is dit wellicht prima te doen, maar bij een wat groter oppervlak gaan hier toch aardig wat uurtjes werk in zitten. Tegenwoordig bestaan er gelukkig heel veel verschillende soorten kunstgras. Naast kunstgras kan er ook gebruik worden gemaakt van rubberen tegels langs bijvoorbeeld speeltoestellen. Deze rubberen tegels zijn veel zachter dan de normale harde stenen en vergen weinig onderhoud.

Water

Water in een tuin waar kinderen komen kan erg onveilig zijn. Dek vijvers en zwembaden die niet in gebruik zijn daarom altijd af met een net of een zeil. Zelfs wanneer water afgedekt is, is het verstandig de kinderen niet zonder toezicht in de tuin te laten. In sommige gevallen kan het handiger zijn een vijver te verwijderen uit de tuin. Ook een zwembad kan beter worden afgebroken als deze toch niet wordt gebruikt.

Rechthoekige trampoline

Een kidsproof tuin is natuurlijk niet compleet zonder speeltoestellen. Een rechthoekige trampoline, een glijbaan en een schommel, je maakt er kinderen dolgelukkig mee. Bij het kopen van een rechthoekige trampoline kun je kijken naar een trampoline net. Daarnaast zijn er ook verschillende trapjes te koop. Zo kunnen jouw kinderen veilig spelen op de rechthoekige trampoline en hebben ze geen hulp nodig bij het betreden of verlaten van de trampoline. Naast een rechthoekige trampoline doet ook een zandbak het altijd ontzettend goed. Dek de zandbak na gebruik wel af om te voorkomen dat dieren hier ‘s nachts hun behoeften in doen.

https://www.trampoline.nl/nl/trampolines/rechthoekige-trampolines