Blogger
Image default
Beauty en verzorging

Wat is de vochtbarrière van de huid?

Je huidverzorgingsarsenaal is goed zoals het is, maar wist je dat je het kunt verbeteren? Als onderdeel van zijn huidverzorgingslijn, biedt korean skincare experts aan. Ik zal niet uitweiden over de voordelen van het gebruik van zwavelzeep, want er zijn meer dan genoeg bronnen die je kunnen vertellen wat ze zijn. Laat me alleen dit zeggen: het gebruik van zwavelzeep helpt niet alleen tegen acne-littekens, maar verbetert ook de vochtbalans van de huid door de vochtbarrière te herstellen. Dit betekent dat wanneer de vochtbarrière van je huid is hersteld, deze niet langer droog of schilferig is en dat je er jonger en gezonder uitziet en vaak ook minder last hebt van acne puistjes.

De manier waarop we onze huid beschrijven kan misleidend zijn. De huid bestaat namelijk uit twee hoofdlagen: de opperhuid en de lederhuid. De opperhuid is de buitenste laag van de huid die voortdurend wordt afgestoten en vervangen door nieuwe cellen. Sommige mensen noemen deze laag de “huid”, maar in werkelijkheid is het meer een buitenste laag dan een opperhuid (zie je wat we daar deden?). Wat heeft dit te maken met het herstellen van de huidbarrière? Nou, het betekent dat een over-exfoliëring van je huid niet je eigenlijke huid zal beschadigen, maar in plaats daarvan je “bedekking”. Dit is de reden waarom je nooit een grote hoeveelheid van de eigenlijke huid zult afpellen bij het verwijderen van doffe dode huidcellen.

Als je je huid ooit te veel hebt geëxfolieerd (lees hier hoe je dat doet), weet je waarschijnlijk dat het kan aanvoelen alsof je huid een woestijn is. Het is super gedehydrateerd, en je vraagt je af hoe je deze puinhoop moet oplossen. Ik weet dat omdat ik in het verleden een supergevoelige huid heb gehad die geen enkele peeling kon verdragen zonder dat mijn vochtbarrière werd beschadigd. Dus als mijn huid zo aanvoelde, wat kon ik dan doen om haar weer gelukkig te maken?

Dus je hebt ijverig geëxfolieerd, maar nu is je huid droog en geïrriteerd. Geen zorgen — als je je in deze situatie bevindt, kun je hier lezen hoe je de vochtbarrière van je huid kunt herstellen en alles weer “in balans” kunt brengen