Blogger
Image default
Beauty en verzorging

BHV opzetten; wat heb je nodig?

Bij het organiseren/opzetten van bedrijfshulpverlening binnen een organisatie wordt er vaak begonnen of alleen gekeken naar wie van de werknemers BHV’er zou willen worden. Dit is een belangrijk onderdeel bij het opzetten van BHV, maar vaak is dit pas het laatste onderdeel en gaan er nog veel belangrijke onderdelen aan vooraf. Het regelen van de “BHV-spullen” is minstens net zo belangrijk, maar hier worden vaak wat meer problemen mee ervaren. Men vraagt zich af wat hij/zij nou precies nodig heeft et betrekking tot de BHV binnen de organisatie. Red je het met alleen een EHBO-koffer? Of moet je ook een brandblusser hebben, en zo ja; welke blusser heb ik nodig? Een bepaalde “spullenlijst” hiervoor is er niet, dit komt omdat het erg afhankelijk is van het bedrijf en de situatie.

Uitzetlijst materialen/spullen BHV

Wat doe je als je op vakantie gaat, een dagje uit gaat of wat doe je als je op jezelf gaat wonen? Juist, je maakt een lijst met benodigdheden. Wat heb ik echt nodig en wat is handig om te regelen en om mee te nemen. Precies dit doe je ook tijdens het opzetten van BHV binnen jouw organisatie. Je maakt per categorie een overzicht van de materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de categorieën als EHBO en ontruimen. Het advies is om in deze uitzetlijst ook weer een prioritering te maken en hierbij dus onderscheid te maken in hoeverre is dit voor jouw organisatie noodzakelijk om te helpen. Hiermee zal je voorkomen dat overbodige materialen gekocht worden en onnodige kosten gemaakt zullen worden.

Hulp bij opstellen uitzetlijst

Er zijn organisaties in Nederland die u kunnen helpen bij het opstellen van de uitzetlijst. Hierbij zal gekeken worden naar de risico’s binnen uw bedrijf en de bedrijfsgrootte. Is er bijvoorbeeld veel brandgevaar, dan zal hierop de uitzetlijst gebaseerd worden. Uiteraard kan je ook altijd nog opzoek gaan naar een downloadbare uitzetlijst, maar wees je dan bewust dat deze niet perfect aansluit op jouw bedrijf.

https://ondernemerlive.nl/