Blogger
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten bij het vervangen van een stopcontact

In deze tijd gebruiken voor bijna alles elektriciteit, ook komen er hier en daar vaak wel nieuwe elektrische apparaten bij in huishoudens. Het is daarom ook heel belangrijk dat je genoeg stopcontacten aanwezig hebt in je huis zodat je al je apparaten van stroom kunt voorzien. Heb je niet genoeg stopcontacten of wil je ze graag vervangen? Lees gerust verder want hieronder kan je alles vinden of het vervangen van een stopcontact. 

Benodigdheden en waarschuwingen

Om te beginnen is het belangrijk om genoeg kennis te hebben over het vervangen van een stopcontact en hoe je het best met elektriciteit kan om gaan. Vaak worden deze klussen overhandigd aan een elektricien om ongelukken te voorkomen. Ook worden ongelukken op lange termijn voorkomen als je werkzaamheden laat uitvoeren door een elektricien omdat elektriciens alles goed en deskundig kunnen aanleggen.

Om goed een stopcontact te kunnen vervangen heb je een goede schroevendraaier, ook een striptang is hard nodig en een vervangend stopcontact. Ook een spanningsmeter is belangrijk omdat je hiermee kunt kijken of de stroom van het desbetreffende stopcontact af is. Je kan alleen werkzaamheden uitvoeren aan een stopcontact als de stroom eraf is. Voor extra veiligheid kan je altijd werken met geïsoleerd gereedschap en de keurmerken CE en KEMA.

Het losmaken van het stopcontact

Bij het losmaken van een stopcontact komen er verschillende draden mee naar buiten. Door deze draden ontstaan er vaak ongelukken, ze worden vaak namelijk beschadigd omdat ze tussen de muur en het stopcontact komen pas hier dus ook goed mee op.

De hulp van een elektricien

Mocht het toch allemaal niet lukken? Door de hulp van een elektricien in te schakelen worden veel zorgen uit handen genomen. Elektriciens hebben genoeg ervaring met elektriciteit en door deze ervaring kunnen ze alles deskundig, veilig maar ook snel alles aanleggen zodat je snel weer verder kunt met waar je mee bezig wilt zijn.