Blogger
Image default
Bedrijven

Wel of geen reisorganisatie?

Is het reizen met een reisorganisatie wel zo betrouwbaar? Dat is de vraag die de meeste mensen hunzelf stellen wanneer ze kijken naar het boeken van hun nieuwe vakantie. Sommige mensen vinden namelijk dat een reisorganisatie ook geld moet verdienen, hierdoor zijn ze uiteindelijk duurder uit dan als ze het zelf hadden geboekt. Maar dit hoeft niet persé zo te zijn. Reisorganisaties hebben namelijk contacten en kennissen in veel verschillende landen, hierdoor kunnen ze kortingen krijgen op plekken die normaal enorm duur zijn. Ook kan het zo zijn dat reisorganisaties d.m.v. contacten accommodaties kunnen regelen die normaal helemaal niet beschikbaar zijn voor de normale mens.

Wel is het zo dat je met een reisorganisatie minder vrijheid hebt in het kiezen van wat je gaat doen, vaak zit je vast aan een samengesteld pakket. Als je dat pakket zelf samen mag stellen is het natuurlijk geen probleem, maar als er pakketten zijn die je niet kunt aanpassen is dat niet zo handig. Je kunt je natuurlijk ook voorstellen dat niet elke reisorganisatie alles weet van elk bedrijf en bestemming in jouw land van keuze. Hierdoor kan het soms een moeilijke afweging worden tussen wat je gaat kiezen, je eigen reis plannen of toch maar kiezen voor een reisorganisatie?

Wat handig is, is dat reisorganisaties vaak opmerkingen en recensies accepteren van mensen die al op reis zijn geweest, hierdoor kan je kijken wat andere mensen vonden van hun reis bij die organisatie en of jij het misschien ook moet doen. Verschillende sites met reisorganisaties zoals 333travel en kras bieden dit soort recensies aan, kijk dan onder kras reizen ervaringen of djoser ervaringen. Zelf zou ik aanraden om een reisorganisatie te gebruiken als je echt geen idee hebt wat je te wachten staat, als het een land is waar je al vaker bent geweest hoort dit niet nodig te zijn

Voor meer info :