Blogger
Image default
Bedrijven

De geschiedenis van de printer

De geschiedenis van het printen is begonnen in 1781. Hij kreeg toen een patent op het ‘kopieerapparaat’. Dit was natuurlijk geen mooie met bluetooth uitgeruste digitale printer zoals we hem heden daags kennen. Oorspronkelijk werd het bericht of de illustratie geschreven en werd vervolgens tegen een vochtig gemaakt kopieer papiertje aangehouden. Dit was het allereerste kopieer apparaat en dit heeft in de jaren daarna vooruitgang geboekt. Dit waren natuurlijk grote stappen voor die tijd. Je moet denken aan meerdere afdrukken maken van het originele document en dat was een hele prestatie!

De aller eerste kopieermachine was de natkopieerder. Zoals de naam al verklapt kwam het papier nat uit de printer en moest het hierna enige tijd drogen. De kwaliteit van deze kopieerders waren slecht. Het papier werd hard en brokkelde af, het bleef aan elkaar kleven en de tekst werd snel vaag. In het begin van de 20e eeuw kwam de eerste droogprinter. Deze werd uitgevonden door Chester Carlson. Zoals bij veel innovatieve ideeën werd het in de eerste instantie afgewezen door een heleboel mensen en bedrijven. De eerste commerciële printer kwam pas in 1949 op de markt. Het heeft nog 12 jaar geduurd voordat z’n idee werkelijkheid werd.

In de jaren daarna zijn de ontwikkelingen verbeterd en verbeterd. We kunnen haast niet meer zonder printers en ze zijn ook ontzettend ver door ontwikkeld. We kunnen niet alleen meer op papier, maar ook op andere ondergronden printen zoals leer, textiel en kunststof. Hier heb je printers zoals de klein karakter printer voor nodig. Printers worden nu voor een heleboel verschillende doeleinden gebruikt. Behalve papieren afdrukken wordt er tegenwoordig ook barcodes op producten geprint en worden er lotnummers geprint door een lotnummer printer. Zonder de uitvinding van Chester zou dit niet mogelijk zijn. Hij heeft ons leven in een positieve manier veranderd. De nieuwste printers die aan het ontstaan zijn, zijn de 3D-printers.

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/nl/