Blogger
Image default
Bedrijven

Printers

Er bestaan vele verschillende printers. Zo heb je de codeer printer, de hot foil printer, de kabel printer en nog veel meer anderen. In Nederland wordt de inkjetprinter het meeste verkocht. Deze is vooral voor het gebruik in huis en op kantoor. Laserprinters zijn hier ook erg geschikt voor maar helaas hebben deze onterecht een zakelijk imago. In dit artikel zal worden verteld wat de voordelen en adelen zijn van de inkjetprinter en de laserprinter. Hierdoor kies je er misschien toch voor om een laserprinter aan te schaffen in plaats van de veelvoorkomende inkjetprinter.

De inkjetprinters printen met een vloeibare inkt. Er worden kleine druppeltjes onder hoge druk op het papier gespoten. Door deze techniek krijg e een mooie en kleurrijke kwaliteit en zijn deze printers erg geschikt voor het printen van foto’s, vooral wanneer je fotopapier gebruikt. Daarnaast zijn inkjetprinters over het algemeen redelijk goedkoop en zijn ze ook uitermate geschikt voor scannen en kopiëren. De printers kunnen draadloos met de laptop of computer verbonden worden doordat de printer is uitgerust met wifi. De nadelen van de inkjetprinter is dat de printer redelijk goedkoop is in aanschaf, maar wel duur in gebruik. De cartridges moeten vaak verwisseld worden en door inktverlies moet de printkop vaak schoongemaakt worden.

Een laserprinter werkt op een andere manier. Namelijk met een toner en niet met vloeibare inkt. Met een lasterstraal wordt er een afdruk op de drum getekend. Door de lading zal de toner blijven plakken op de afdruk. De toner wordt verhit en hierdoor zal het op het papier blijven kleven. Een laserprinter is een stuk goedkoper geworden dan vroeger waardoor het zeker mogelijk is dat de laserprinter vaker gebruikt zal gaan worden. De toner hoeft niet vaak verwisseld te worden en ook de laserprinter print teksten met goede kwaliteit. Een nadeel is wel dat foto’s er vaak minder mooi uitzien bij een laserpinter. Ook is kopiëren en scannen niet mogelijk op alle modellen.

Voor meer info : http://kba-metronic.nl