Blogger
Image default
Auto’s en Motoren

Op zoek naar een bedrijfsauto – al eens aan leasen gedacht?

Wanneer je als ondernemer op zoek bent naar een nieuwe bedrijfsauto, zit je misschien niet te wachten op het ineens neer moeten leggen van een groot bedrag bij de aanschaf. En onverwachte kosten bij onderhoud of reparaties, daar bedank je liever ook voor. Financiële zekerheid is juist voor een ondernemer prettig. Daar past een bedrijfsauto leasen goed bij; maandelijks een vast bedrag betalen zonder voor onplezierige verrassingen te staan. 

Voordelen van leasen

Afgezien van de voorspelbaarheid van je uitgaven biedt een bedrijfsauto leasen nog meer voordelen. Vaak is ook pechhulp en vervangend vervoer inbegrepen in het contract. Dan is een telefoontje naar de leasemaatschappij genoeg om weer verder te kunnen rijden als er iets met je auto mis is. Dat spaart een hoop tijd en energie die je beter aan je bedrijf kunt besteden. Vind je het, misschien in verband met de uitstraling van je onderneming, belangrijk steeds in een nieuwe auto te rijden? Dat kan makkelijk met een leasecontract dat een looptijd van twee of drie jaar heeft. En na die periode zit je niet met een gebruikte auto waar je vanaf moet zien te komen. Vooral kleine auto’s zijn geleast vaak goedkoper dan wanneer je ze zelf aanschaft.

Mogelijke nadelen van leasen

Natuurlijk kunnen er ook nadelen aan het leasen van een auto verbonden zijn. Als je daar vooraf over nadenkt, kun je die mogelijk ontlopen. Voor de hand liggend is dat de leasemaatschappij eigenaar blijft van de auto; je kunt er dus niet alles mee doen wat je misschien wilt, zoals uitlenen. Je bent gebonden aan een contract, kijk dus goed wat daarin staat over bijvoorbeeld veranderingen aan de auto. Let ook op wat er wel en niet inbegrepen is; winterbanden, de limiet aan het kilometrage of brandstofkosten. En wil je het contract ontbinden, dan kun je voor een hoge afkoopsom komen te staan.

Voor meer info : http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/