Blogger
Image default
Auto’s en Motoren

Is leasen voordeliger dan een eigen auto kopen

Goedkoop auto leasen klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar misschien denk je dat dat alleen maar weg gelegd is voor de zakelijke sector. De zakelijke lease auto kent iedereen wel. Wist je echter dat je ook privé een auto kunt leasen? Afhankelijk van je voorkeuren en wensen kan dat zelfs goedkoper zijn dan zelf een auto kopen. Bij de aanschaf van een auto komen immers heel wat kosten kijken. Niet alleen betaal je de hoge prijs voor de aanschaf van de auto, maar ook de kosten voor de wegenbelasting, de WA-verzekering en de pechhulp. Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor onderhoud, periodieke keuringen en reparaties, om nog maar niet te spreken van de brandstofkosten.

Hoe zit dat dan met lease

Als je een auto leaset, hoef je je om al deze kosten geen zorgen meer te maken. De leasemaatschappij is namelijk de eigenaar van de auto en de kosten zijn dan ook voor hun rekening. Wel betaal je een vooraf vastgestelde lease prijs. Dat is dus duidelijk en overzichtelijk, en kan je een hoop financiële rust geven. Je weet immers precies hoeveel de auto je iedere maand gaat kosten. Als je zakelijk gaat leasen, dien je daarnaast ook rekening te houden met de fiscale bijtelling. 

Welke auto kies je

Iedere auto die je kunt kopen, kun je ook kiezen in de lease. Natuurlijk maakt het merk en het model auto dat je kiest wel verschil uit voor de hoogte van de lease prijs. Hoe duurder de auto, hoe hoger je maandelijkse lease bedrag zal zijn. Het kan daarbij wel zo zijn dat een leasemaatschappij met een bepaalde merkdealer afspraken heeft gemaakt over de inkoop, waardoor dit merk bij deze leasemaatschappij voordeliger te leasen is. Dit kun je navragen bij de verschillende leasemaatschappijen.

Voor meer info : http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/