Blogger
Image default
Auto’s en Motoren

Zorgeloos een bedrijfsauto leasen

Als ondernemer wil je graag een auto waar je op kunt vertrouwen. Maar het bezit van een auto brengt vaak onverwachte, en soms ook hoge, kosten met zich mee. Kosten die je liever niet hebt. Zeker als je de auto intensief gebruikt voor je bedrijf, kun je voor vervelende verrassingen komen te staan. Om dit te voorkomen, kun je ook een bedrijfsauto leasen. Je rijdt dan tegen een vast tarief in een nieuwe bedrijfswagen en je weet vooraf precies waar je aan toe bent. Op deze manier voorkom je onverwachte kosten, zodat je je volledig kunt concentreren op je onderneming.

Hoe werkt het leasen van een bedrijfsauto

Als je een lease auto gaat leasen, dan sluit je een contract af met een leasemaatschappij. Er zijn verschillende maatschappijen waar je een auto bij kunt leasen. Elke maatschappij kent uiteraard zijn eigen voorwaarden. Het is verstandig om je vooraf in de voorwaarden te verdiepen en een aantal verschillende maatschappijen met elkaar te vergelijken, zodat je de maatschappij kunt kiezen die het beste aan je wensen voldoet. Als je de leaseauto via je werkgever krijgt, dan heeft je werkgever waarschijnlijk al afspraken gemaakt met een leasemaatschappij en moet je de auto bij deze maatschappij leasen. De auto blijft altijd het eigendom van de leasemaatschappij.

Wat is het voordeel van lease

Omdat de auto in eigendom blijft bij de leasemaatschappij, zijn de meeste kosten ook voor hen. Denk bijvoorbeeld aan wegenbelasting, verzekeringspremies en pechhulp, maar ook alle kosten voor onderhoud en afschrijving. De brandstofkosten zijn vaak ook gedeeltelijk voor rekening van de leasemaatschappij. Wat je zelf kwijt bent aan de auto, kun je vooraf uit rekenen. Er zijn op internet verschillende sites te vinden waar je een berekening kunt maken. Zo kom je nooit meer voor verrassingen te staan met je bedrijfswagen en kun je zorgeloos rijden in een nieuwe auto.

Voor meer info : http://www.leaseautocentrale.nl/