Blogger
Image default
Auto’s en Motoren

De rekening van leasen

Leasen lijkt een alledaags begrip geworden te zijn. De officiële definitie luidt als volgt: het huren over verhuren van bepaalde productiemiddelen. Leasen is een veelvoorkomend begrip in de zakenwereld en dan vooral als het gaat om auto’s. Veel werkgevers geven hun werknemers namelijk de kans om met een auto van het werk te rijden. Daarbij kunnen veel werknemers zelfs ervoor kiezen om de auto ook buiten de werkuren te gebruiken. Voor privaat gebruik dus. Meer en meer komt het fenomeen van auto leasen ook voor bij particulieren. Wil je bijvoorbeeld als particulier een Citroën Berlingo leasen dan kan je terecht bij tal van leasemaatschappijen.

Wat kost het totaalplaatje?

Als je een auto leaset – wel of niet als werknemer of als particulier – betaal je maandelijks een vast bedrag. Bij een werknemer is het natuurlijk de werkgever die dit betaalt en als particulier betaal je het zelf. Let wel dat je als werknemer nog een deel eigen bijdrage betaalt en ook moet rekening houden met de bijtelling. Dit is het percentage dat de werkgever verplicht bij je inkomen moet betalen en waarop er op het einde van de jaar inkomstenbelasting wordt berekend. Afhankelijk van hoe zuinig de auto is, is de bijtelling laag of hoog.

In het vaste bedrag dat maandelijks wordt betaald, zitten onder andere de kosten voor de afschrijving van de lease auto. Ook het onderhoud, reparaties, brandstofverbruik binnen Nederland, alle autoverzekeringen en wegenbelastingen zitten in de prijs. Als je plots met pech langs de weg staat, zijn ook de kosten van de wegenhulp inbegrepen. Indien je auto voor lange tijd naar de garage moet, krijg je automatisch een vervangauto. Zo zit je nooit zonder een trouwe vierwieler. Lees altijd voorzichtig het contract door alvorens je iets gaat tekenen. De contracten kunnen namelijk afwijken per maatschappij.

Voor meer info : http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen