Blogger
Image default
Auto’s en Motoren

Privé rijden in een bestelwagen?

De bestelwagen heeft voor velen het imago van een auto waar een stukadoor of bouwvakker in rijdt. Ook is als particulier in een bestelwagen rijden financieel niet aantrekkelijk. De zakelijke rijder mag tenslotte de BTW ervoor afdragen. Desondanks kiezen sommige gezinnen kiezen er soms wel voor, een (bestel)wagen met vijf tot zeven zitplaatsen en extra laadruimte. In dit geval weegt de verhouding prijs ten opzichte van het laadvermogen veel zwaarder dan het imago van rijden in een bestelwagen. Ook voor particulieren die wegens privéomstandigheden een gezinslid met rolstoel moeten vervoeren, is een bestelwagen een uitkomst.

De nadelen

Veel voordelen lijken er niet te zijn. De particulier is een stuk duurder uit dan met het rijden in een personenwagen, de brandstof is vaak duurder, om het over de wegenbelasting maar niet te hebben. Ook door de bouw van het interieur is deze vaak lawaaiiger dan een personenwagen. Een minpunt wat ook vaker wordt genoemd is de zwenkbaarheid waardoor het parkeren in parkeergarages lastiger is dan normaal. Zo op zijn tijd is een bestelwagen wel heel praktisch, grote boodschappen, een kennis helpen die kast van Markplaats op te halen, er valt een hoop voor te zeggen. Maar dit zijn zeldzame activiteiten en maken het niet waard om het hele jaar door in een bestelwagen te rijden. Het imago van het rijden in een bestelwagen lijkt wel de grootste reden om er niet voor te kiezen. 

Daarom niet!

Een VW Caddy leasen of kopen is voor de Nederlandse automobilist blijkbaar geen optie. Simpelweg omdat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen. Waarom zou je als particulier wel kiezen voor een bestelwagen? Financieel is het niet voordelig, het rijden blijkt niet zo comfortabel als in een personenwagen en de kleine minderheid die hier wel voor kiest, wordt voor gek aangezien.

Voor meer info : http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen