Blogger
Image default
Verbouwen

Inzicht in de staat van uw nieuwe aankoop: een bouwtechnisch onderzoek uit laten voeren

Een bouwtechnisch onderzoek is bedoeld om huiseigenaren zekerheid te geven. Als u een huis in de verkoop zet en als voorbereiding een onderzoek wenst uit te voeren, kunt u inzicht krijgen in de reparatieverzoeken die mogelijke kopers zullen vragen. Het is echter wel zo dat u wettelijk verplicht bent om de bevindingen van het bouwtechnisch onderzoek bekend te maken aan mogelijke kopers, wat in sommige gevallen nadelig kan zijn. In theorie is het in bijna alle gevallen wel slim om dit te doen, aangezien het nadeliger is als kopers zelf achter de gebreken van de woning komen.

Wanneer wordt een bouwtechnische keuring uitgevoerd?

Wanneer u een woning in de omgeving Hellevoetsluis heeft staan die u wenst te verkopen, kunt u terecht bij Bouw Techno Keuring Nederland voor een kwalitatief bouwtechnisch onderzoek. Zoals u ziet, is het dus mogelijk om te zorgen dat u een keuring vooraf laat doen. Wanneer u dit nog niet heeft gedaan, zal de koper vaak zelf deze eis opleggen. Na een bouwtechnische keuring in Rotterdam kan de koper mogelijk opnieuw onderhandelen over zijn bod of reparaties aanvragen als bepaalde problemen werden vastgesteld tijdens de keuring. Wanneer uw woning in goede staat verkeert, zal dit nooit zorgen voor ongewenste verrassingen. Mocht uw woning in Hellevoetsluis ouder zijn, dan kan het slim zijn om vooraf zicht te krijgen in deze mogelijke problemen.

Wat gebeurt er tijdens de bouwtechnische keuring?

Iedereen die wilt, is welkom om tijdens de bouwtechnische keuring in Rotterdam aanwezig te zijn. Degene die de bouwtechnische keuring in Rotterdam met Bouw Techno Keuring Nederland heeft geregeld, moet echter altijd aanwezig zijn tijdens de keuring. Dit is ook een goed moment om mogelijke antwoorden te ontvangen over gerelateerde vragen over de keuring. Het is daarom erg belangrijk om goed te luisteren naar wat de expert te vertellen heeft. Alle bouwtechnische bevindingen zijn later in het rapport ook terug te vinden.