Blogger
Image default
Dienstverlening

Een stuk meer gemak met een administratiebureau

Ben jij van plan om in de nabije toekomst voor jezelf te beginnen? Dat is raadzaam, want we leven in een tijdperk alwaar het steeds lastiger is om een vast contract en dergelijke te vergaren. Als je toch al met onzekerheid te maken krijgt, dan kun je net zo goed als ZZP’er aan de slag, want dit brengt ook nog eens vele leuke voordelen met zich mee. Je kunt namelijk je eigen tijd indelen. Bovendien heb je ook het gevoel dat je echt voor jezelf werkt, wat dan weer als voordeel met zich meebrengt dat je veel gepassioneerder bent.

Als je ergens gepassioneerd over bent, is de kans ook groot dat je er veel plezier uit gaat halen. Het punt is echter wel dat er veel bij komt kijken. Je bent dan bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor je eigen administratie. Veel mensen vragen zich dan ook af: ga ik dingen uit mijn administratie uitbesteden of dit zelf doen. In dit artikel bespreken wij drie belangrijke administratieve onderdelen en vervolgens of je dit het beste zelf kunt doen of uitbesteden.

 

Facturen maken en versturen met een professioneel bureau

Uiteraard vormen facturen de basis van je administratie. Dit is echter een klusje wat je eigenlijk prima zelf kunt doen. Het is namelijk niet ingewikkeld, want je kunt gewoon gebruikmaken van een vaste vorm. Je hoeft dan slechts enkele zaken te veranderen, zoals het verkoopbedrag en je moet zelf de btw berekenen. Dit is allemaal niet zo lastig gelukkig, want dat zijn simpele sommetjes. Let wel: facturen moeten wel aan bepaalde vereisten voldoen. Deze vind jij op de website van de belastingdienst. Als je zakendoet met het buitenland moet je factuur weer aan andere vereisten voldoen. Het is wel belangrijk om dit van te voren even goed uit te zoeken, anders kun je tegen flinke problemen aanlopen.

 

Btw-aangiftes

Natuurlijk ben je ook verplicht om je btw-aangifte te doen. Meestal moet dit per kwartaal. In veel gevallen is dit ook niet heel ingewikkeld. Sterker nog: je kunt ervoor kiezen om een boekhoudprogramma te gebruiken. Deze vult alles automatisch in. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is op verzenden drukken. Dus in veel gevallen kun je dit ook zelf doen, want je bent er vrij weinig tijd aan kwijt. Je kunt het natuurlijk ook nog even laten controleren door een expert.

 

Aangifte inkomstenbelasting

Het doen van de aangifte inkomstenbelasting kan echter wel pittig zijn. Je moet dan namelijk lastige berekeningen maken. Er gaat dan ook snel iets fout en daarom is het aan te raden om dit uit te besteden. Bekijk hiervoor de mogelijkheden van een zzp administratiebureau.