Blogger
Image default
Verbouwen

Welke voor- en nadelen ervaart u als u houten vloeren in uw woning in Noord-Brabant laat leggen?

Houten vloeren zijn enorm populair. Houten vloeren hebben een natuurlijke uitstraling, waardoor ze goed bij diverse woonstijlen passen. Er zijn verschillende voor- en nadelen verbonden aan houten vloeren en het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn voordat u een houten vloer aanschaft bij een expert in bijvoorbeeld Noord-Brabant. Daarom zetten wij deze hier op een rijtje.

De voordelen van deze vloer

Er zijn verschillende redenen waarom u voor een houten vloer kiest. Ten eerste zijn houten vloeren tijdloos en passen ze goed bij verschillende interieurs. Hout is een natuurlijk materiaal en daarmee is het een milieuvriendelijke keuze. Een ander voordeel is dat schade aan een houten vloer vaak makkelijk te herstellen is. Houten vloeren gaan jarenlang mee, wanneer u de vloer van uw woning in Noord-Brabant goed onderhoudt. Gelukkig is dit relatief makkelijk. Vloeren kunnen van allerlei houtsoorten worden gemaakt, waardoor u altijd een houten vloer kiest die past bij uw smaak.

De nadelen van een houten vloer

Uiteraard zijn er ook nadelen aan een houten vloer voor uw pand in Noord-Brabant – zoals ook pvc-vloeren en alle andere soorten vloeren. Het feit dat hout een natuurlijk materiaal is, betekent helaas ook dat het enkele nadelen heeft. Houten vloeren zijn gevoel voor schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor kan een houten vloer krimpen en uitzetten. Ook is een houten vloer niet waterbestendig en zorgt een eventuele lekkage voor veel schade aan uw vloer. Het is dus bijvoorbeeld onverstandig om een houten vloer in de vochtige badkamer te laten plaatsen, maar in de woonkamer loopt u veel minder risico.

Bezoek de showroom van de expert

Als alternatief voor een houten vloer, is ook een pvc-vloer een optie. Pvc-vloeren hebben het grote voordeel dat ze watervast zijn, waardoor ze ook uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld de keuken. Zeker wanneer uw woonkamer en keuken in elkaar overlopen en u dus dezelfde vloer wilt, is het verstandig om voor pvc te kiezen. Voor de mooiste pvc-vloeren in Noord-Brabant kunt u terecht bij Van der Heijden Vloeren in Nuland. Deze expert helpt u graag aan de juiste vloer en komt deze op professionele wijze bij u leggen. Bezoek daarom hun showroom in Nuland, Noord-Brabant en ontdek de mogelijkheden van houten of pvc-vloeren.