Blogger
Image default
Dienstverlening

Staal verzinken doet u hier

Staal verzinken: hoe gaat dat precies? In feite is thermisch verzinken een dompelproces dat uit meerdere stappen bestaat. Als u ervoor kiest om uw staal in een verzinkerij te laten verzinken, wordt het product van staal letterlijk in een bad vloeibaar zink ondergedompeld. Dit zink wordt tot hoge temperaturen verhit en kan zo heet worden als maar liefst 450 graden Celsius. Voordat het metaal in het zinkbad terechtkomt, wordt het eerst in een bad met andere vloeistoffen ondergedompeld. Er vinden verschillende baden plaats die het metal product eerst ontvetten, dan beitsen en vervolgens fluxen. Thermisch verzinken vormt de laatste stap in het proces van het verzinken van een product.

De voordelen van thermisch verzinken

Staal is een prachtig bouwmateriaal, maar het is niet vrij van roest. Roest ontstaat als het staal met de buitenlucht of water in contact komt. Door het staal in een verzinkerij te laten verzinken, bijvoorbeeld Verzinkerij Rijen, weet u zeker dat uw staal voor een periode van in ieder geval 10 jaar beschermd is tegen roestvorming. Wist u dat Verzinkerij Rijen de enige verzinkerij van zijn soort is in Brabant en de rest van Nederland? Nergens anders kunt u uw staal op deze manier thermisch laten verzinken.

Afmetingen van het bad

Het zinkbad van Verzinkerij Rijen in Brabant heeft afmetingen van 4.5 bij 2 bij 1.30. In totaal is het mogelijk om staal met een maximale lengte van 4.7 meter te verzinken. Mocht het staal een grotere lengte hebben, dan wordt er een dubbele dip toegepast of er wordt naar een collega-verzinkerij uitgeweken, waar het staal onder handen kan worden genomen. Als u het staal voor verzinken aanlevert, dient het zo schoon mogelijk te zijn. Afhankelijk van de dikte die de zinklaag heeft, kan het verzinken tot wel 50 jaar aan bescherming bieden. Nadat de levensduur verlengd is, is onderhoud zo goed als overbodig. Kortom: u heeft er veel profijt van als u uw staal laat verzinken door deze verzinkerij in Rijen, Brabant!

https://verzinkerij-rijen.nl/