Blogger
Image default
Winkelen

Benzineprijs Duiven stijgt met 2 cent per liter

De benzineprijs in Duiven stijgt per direct met 2 cent per liter. Dit meldt de gemeente Duiven op haar website. Nadat de gemeente Deventer ruim twee weken geleden al een stijging van 2 cent per liter had aangekondigd, volgt Duiven nu haar voorbeeld.

De nationale benzineprijzen stijgen bijna dagelijks. Volgens de ANWB verantwoordelijkheid voor de stijging van de prijs aan de wereldwijde olievoorraden, productievolume en de dollar-euro kracht. De stijging staat los van het corona virus.

Neutraler prijspeil

Uit de cijfers van de gemeente Duiven blijkt dat de benzineprijs voor een super 95 nu €1.578 per liter bedraagt. Op dit moment is dit prijspeil het meest gunstige wat olie-importerende landen als Nederland kunnen verwachten. Dit komt omdat de prijs van olie internationaal in balans is nu het OPEC-productiepact van kracht is.

Verwachte ontwikkelingen

De verwachting is dat de prijzen van benzine in Duiven in de komende weken enkele centen zullen stijgen. De gemeente Duiven geeft geen garantie dat deze stijging ook daadwerkelijk zal plaatsvinden. De economische crisis in veel landen als gevolg van het coronavirus heeft ook invloed op de internationale markten. Hierdoor is de stabiliteit van de prijs minder voorzienbaar.

Hoewel het soms wel wat duurder is dan in andere plaatsen in Nederland, is de benzineprijs in Duiven nog steeds aanvaardbaar. De autogarage zegt dat particuliere leaserijders en zakelijke klanten de hogere benzineprijs kunnen vermijden door op zoek te gaan naar energiezuinigere auto’s. Dit is een goede oplossing voor het verminderen van uitstoot en kosten.

Vergelijk altijd

Autorijders in Duiven wordt geadviseerd de benzineprijzen goed te vergelijken met die van andere plaatsen in Nederland. Kijk eerst bij de verschillende tankstations in den Duiven of de prijs daar laag is. De goedkoopste benzineprijs kun je vinden via benzineprijs Duiven. Daarnaast zijn er websites die actuele prijzen voor bepaalde brandstoffen tonen, die regelmatig worden bijgewerkt.

Conclusie

Duiven stijgt per direct met 2 cent per liter. Dit is als gevolg van de stijgende olieprijs en het OPEC-productiepact. De benzineprijs in Duiven is nu €1.578 per liter. Hoewel de prijs hoog lijkt, is dit te vergelijken met andere plaatsen in Nederland. Daarnaast is er veel mogelijk om geld te besparen door energiezuinigere auto’s, en vergelijken van prijzen.

.