Blogger
Image default
Winkelen

112 Nederbetuwe

112 Nederbetuwe is een hulplijn van de gemeente Nederbetuwe die 24 uur per dag bereikbaar is. De instantie biedt een luisterend oor aan inwoners wanneer zij hulp nodig hebben. Of het nu gaat om een vraag over de juiste hulpverlening, gesprekspartners of andere sociale voorzieningen, iedereen die een vraag heeft, kan terecht bij 112 Nederbetuwe.

Verder geeft de dienst advies aan mensen met problemen en informatie over diensten die de gemeente biedt. Niet alleen inwoners kunnen contact opnemen met de dienst, maar ook andere overheidsinstanties, zorginstellingen en bedrijven. Ze staan iedereen met vragen over Nederbetuwe te woord.

112 Nederbetuwe kent een aantal kenmerken. Zo is de dienst 24/7 bereikbaar voor iedereen die een vraag heeft over Nederbetuwe, geven ze informatie over overheidsdiensten aan inwoners en kunnen ook andere instanties hierop terecht. Daarnaast kunnen mensen ook contact opnemen met een van de medewerkers voor persoonlijke hulp.

De geschiedenis van de dienst

De dienst 112 Nederbetuwe is in 2005 opgericht door de gemeente Nederbetuwe. De idee achter de dienst was om een loket te creëren waar inwoners meer informatie kunnen krijgen over de gemeente en waar mensen met problemen terecht kunnen.

In 2007 heeft de dienst 112 Nederbetuwe met succes de eerste test gestart. In de testfase werd de dienst door ongeveer 200 inwoners getest waarbij werd uitgezocht of de dienst van waarde was voor de gemeente. Daarna gingen ze de dienst officieel lanceren, maar hier waren nog een aantal zaken die aangepast moesten worden voor het een succes kon worden. Na deze aanpassingen heeft de dienst 112 Nederbetuwe haar deuren geopend in 2009.

De dienst vandaag de dag

Inmiddels is de dienst 112 Nederbetuwe een leidende aanbieder geworden van informatie, advies en hulp voor inwoners van Nederbetuwe. De dienst heeft de afgelopen jaren flink investeringen gedaan in het versterken van haar teams, zodat ze mensen nog beter kunnen helpen. Daarnaast hebben ze een digitale gids opgezet om informatie te verstrekken.

Het team van 112 Nederbetuwe bestaat vandaag de dag uit een team van specialisten die ervaring hebben in verschillende gebieden, zoals: advisering, onderzoek, counseling, begeleiding, coaching, preventie en interventie. Het team is 24 uur per dag ingericht om vragen van inwoners te beantwoorden. De dienst heeft ook een website waar bezoekers allerlei informatie kunnen vinden over hun diensten: 112 Nederbetuwe.

Conclusie

De dienst 112 Nederbetuwe is een onmisbaar onderdeel van de gemeente Nederbetuwe. De dienst biedt 24 uur per dag advies en informatie aan iedereen die een vraag heeft over Nederbetuwe, waardoor men veel sterker staat in het vinden van de juiste hulp. Bezoekers kunnen meer informatie vinden op hun website: 112 Nederbetuwe.

.