Blogger
Image default
Vervoer en transport

Wat zijn bubble envelopes?

Bubble envelopes zijn gemaakt van bubbeltjesplastic. Bubbeltjesplastic is gemaakt van doorzichtige folie met kleine belletjes. Bubbeltjesplastic wordt vaak gebruikt om producten te beschermen tijdens het transport. Het wordt om producten gewikkeld, zodat deze niet breken als ze vallen of een stoot krijgen. Bubbeltjesplastic is de meest populaire verpakkingsmateriaal ter wereld. Dit komt vanwege het de lage prijs en het gebruiksgemak. Tegenwoordig krijg je ook bubble envelopes, dit zijn enveloppen met een laag bubbeltjesplastic. Zodat je kleine breekbare producten veilig kan transporteren. Bubble enevelopes krijg je meestal in een witte of bruine variant.

De geschiedenis van bubbelplastic

In het laatste jaar van de jaren vijftig ontdekte het computerbedrijf IBM dat bubbelplastic als perfect verpakkingsmateriaal kan worden gebruikt. Na deze ontdekking ging het bedrijf geen gebruik meer maken van oude kranten, paardenhaar of houtsnippers meer. En stapte over op een product transportsysteem met bubbelplastic. In vergelijking met de oude systemen van paardenhaar, oude kranten en zaagsel is het gemakkelijker en goedkoper om bubbelplastic te gebruiken.

Voordelen van het gebruik van bubble envelopes

Bubbele envelopes heeft eigenlijk niets meer dan voordelen. Zoals we al eerder besproken hebben zijn bubble envelopes ideaal om kleine, kwetsbare spullen in te pakken en te versturen. Vanwege het bubbelplastic wat in de bubble envelopes zit worden deze producten optimaal beschermd. Bubble envelopes zijn niet alleen ideaal voor kleine breekbare spullen, maar ook voor bijvoorbeeld kettingen, armbanden en andere sierraden. Bubble envelopes krijg je in verschillende maten, vormen en soorten.  

https://luchtkussengigant.nl/bubble-envelope/