Blogger
Image default
Onderwijs

Verkopen is meer dan je product aanbieden

Is de verkoopmedewerker van nu nog marktkoopman? Je biedt je product al schreeuwend aan, zodat de klant vanzelf wel naar je kraam toekomt. Niet meer van deze tijd. De klant wilt geadviseerd worden, dat jij kennis van zaken hebt en wilt soms aan de hand meegenomen worden. Want de klant heeft een probleem en jij hebt de oplossing. Hoe het proces werkt van productoorsprong naar verkoop, leer jij in de opleiding tot verkoopmedewerker.

Advies en kennis

Wat doet een verkoopmedewerker? Als verkoopmedewerker in een winkel, servicebalie of in een showroom adviseer jij de klant om hun probleem zo goed mogelijk op te lossen. Daarvoor weet je precies wat de klant wilt, door gerichte vragen te stellen en interesse te tonen. Je bent niet te opdringerig en toont altijd respect. Want besef goed dat jij medeverantwoordelijk bent voor het succes van het bedrijf. Je bent als verkoopmedewerker dus altijd op de hoogte van nieuwe producten en de laatste ontwikkelingen van je eigen organisatie én de klant.

De klant staat centraal

Of je nu vragen beantwoordt of de klant adviseert per telefoon, e-mail of face-to-face, jij bent het gezicht van de organisatie waar je voor werkt. Je bent dus gemotiveerd en enthousiast en gaat tegelijk respectvol met de klant om. De verkoopmedewerker kruipt in het hoofd van de klant en weet daardoor exact hoe je hem of haar kunt inspireren met jouw product of dienst. Sta je bijvoorbeeld op een beurs of evenement, dan laat jij als verkoopmedewerker het product zien en proberen.

Jij bent een “mensenmens”

Heb jij mensenkennis? Dan zit er misschien wel een toekomstig verkoopmedewerker in jou. Je moet namelijk precies weten wat voor persoon je voor je hebt. Door jezelf open te stellen en goed door te vragen ben jij dé verkoopmedewerker die de klant vertrouwt. Luister goed naar de klant en de verkoop komt dichterbij.

Voor meer info :