Blogger
Image default
Onderwijs

Hulp bij taal

Over de hele wereld zijn er diverse talen te vinden. Veel talen leren wij als Nederlanders al op school. Talen zoals Engels, Duits en Frans. Natuurlijk leren we ook over onze eigen taal Nederlands. Moet iets met een -d- of een -t- geschreven worden. Of met een korte of een lange -ij-. Binnenkort kan je online de Van Dale Taaladvies vinden. Hier zijn diverse onderwerpen te vinden over een woordgebruik, grammatica en spelling. Twijfel of tweifel jij om een bepaald woord te gebruiken, zoek het dan op bij Van Dale. Hier zijn al een diverse dingen te vinden, zoals:

  • Wel of geen komma gebruiken
  • Lange -ij- of korte -ei-
  • Handvaten of handvatten

Zo zijn hier heel veel taal handigheidjes hier te vinden. 

 

Elke maand diverse updates in je mailbox

Binnenkort kan je taaladvies op de website bij Van Dale vinden. Om hiervan op de hoogte te zijn wanneer deze site live gaat is het mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Hier krijg je elke maand berichten te lezen van al het nieuws. 

Het leuke aan Van Dale is dat hier diverse aspecten omtrent het taaladvies wordt gegeven. Veel mensen hebben moeite met onze taal. Niet alleen met het uitspreken hiervan, maar vaak hoe je een bepaald woord moet schrijven. Hier online kan je vinden hoe een bepaald woord geschreven moet worden. De uitleg is duidelijk met diverse voorbeelden.