Blogger
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van UX Research voor je website

UX Research repository wordt steeds belangrijker bij UX Research. Het wordt namelijk steeds meer een proces en elke keer kun je zaken weer beter optimaliseren. Heb je een website, maar heb je nog nooit gehoord van bijvoorbeeld UX research of een customer yourney mapping? Dan is het tijd om nu even op te letten. Tenminste, als je graag wil dat je website optimaal functioneert.

Wat is UX Research respority?

Dit gaat over het opslaan van de onderzoeksgegevens van UX Research. UX Research is het verzamelen van info, om te zorgen voor een optimale gebruikerservaring. Daarbij gaat het om huidige gebruikers, maar ook om toekomstige gebruikers. Dat kan dus voor je website heel erg handig zijn. Wat je ziet is dat het onderzoek steeds meer een proces wordt en dan is het opslaan van gegevens dus ook steeds belangrijker, zodat het altijd nog weer kan worden teruggehaald of vergeleken kan worden met nieuwere resultaten.

Customer Yourney mapping

Eigenlijk zegt het woord het al: het gaat inderdaad over het in kaart brengen van de klantroute. Je volgt dus de route die een klant volgt. Wist je dat klanten vaak (er zijn altijd uitzonderingen) zo’n 7 contactmomenten al hebben gehad, voordat ze klant worden? Met die contactmomenten wordt hier bedoelt: momenten waarbij de klant in aanraking komt met jouw bedrijf, diensten of producten. Het zijn dus niet allemaal gesprekken of plekken waar altijd heel veel interactie plaatsvindt.

Blinde vlek

Het verrassende is dat mensen er vaak vanuit gaan dat mensen een bepaalde klantroute volgen, maar de logica van de mens is meestal erg verrassend, blijkt mede uit diverse onderzoeken naar usability. Daarom is onderzoek hoe een klant daadwerkelijk de route doorloopt van belang. Zo kun je ervoor zorgen dat er in de klantroute zo min mogelijk drempels zijn voor de gebruiker: zodat het steeds meer aantrekkelijker is om klant te worden.