Blogger
Image default
Dienstverlening

Vonkenvanger: alle pluspunten, soorten & mogelijkheden op een rijtje

Een verplichte accessoires bij kachels en haarden

Een vonkenvanger is een verplichte accessoire als je thuis gebruikmaakt van een houtkachel, pelletkachel of open haard. Zeker als je een woning of boerderij hebt met een rieten dak. Een vonkenvanger is een beschermend gaas, dat voorkomt dat er vanuit de schouw of schoorsteen vinken belanden op het dak of in de woonkamer. Zo wordt brand voorkomen. Dat dit van groot belang is, behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Toch heeft een vonkenvanger naast het voorkomen van branden nog meer te bieden.

 

De plussen van een goede vonkenvanger

Een goede vonkenvanger op de schoorsteen of los voor de schouw is primair bedoeld om branden en brandschade te voorkomen. Een slimme veiligheidsmaatregel dus, die je een hoop ellende kan besparen. Daarnaast is een vonkenvanger ook stilistisch mooi. Of je nu een los vonkenscherm gebruikt voor bij de open haard of een vonkenvanger op de schoorsteen laat plaatsen: het oog wil natuurlijk ook wat. Een ten slotte is er nog het pluspunt dat er veel te kiezen valt wanneer je op zoek bent naar een vonkenvanger.

 

Soorten vonkenvangers

De belangrijkste vonk angers qua soorten zijn de uitvoering die op schoorstenen kan worden bevestigd en het losse schermtype voor in de woonkamer. Binnen deze hoofdcategorieën zijn uiteenlopende stijlen, modellen en formaten vonkenvangers beschikbaar. Of je nu een strakke en moderne vonkenvanger zoekt of een klassiek ontworpen vonkenscherm: er is voor elk wat wils.

 

Bekijk de modellen ook online

Een vonkenvanger bestel je voordelig online. Bekijk nu het aanbod van Airxlshop en bestel jouw favoriete model!