Blogger
Image default
Dienstverlening

Veilige hijsbanden kopen

Ben je van plan om veilige en efficiënte hijsbanden te kopen? Dan vind je bij EKH de hijsbanden van goede kwaliteit  waar je naar op zoek bent. Met de dikke en zeer stevige hijsbanden gemaakt van kunststof die horen bij Hijsbanden kun je zeer zware voorwerpen op worden getild. Dit wordt bijvoorbeeld bij het verplaatsen of optillen van loodzware schepen gebruikt. Dit is een zeer efficiënte wijze van zware voorwerpen op kunnen worden getild. De hijsbanden zijn te koop in diverse soorten formaten, afmetingen en kleuren. Je kunt de hijsbanden kopen in geel, groen, paars, blauw, wit, rood of zwart. Het is maar net wat wenselijk is en wat jij bij je bedrijf vindt passen.

Hijsbanden kopen betekent rekening houden met de veiligheid van jezelf

Als je hijsbanden gaat kopen, dan is het belangrijk hijsbanden op maat te kopen die geschikt zijn voor de voorwerpen waarvoor je de hijsbanden aan gaat schaffen en gaat gebruiken.  Als je hijsbanden gaat kopen, dan dien je uiteraard rekening te houden met de veiligheid. Op welke manieren kun je veilig werken met hijsbanden? Allereerst dien je hoekbeschermers of beschermhoezen te gebruiken wanneer je voorwerpen gaat hijsen die een scherpe rand hebben. Ook dien je geschikte aanslagpunten zoals een hijshaak te gebruiken. Je mag hijsbanden nooit geknoopt of gedraaid gebruiken. Wat verder handig is om te weten en te onthouden, is dat als je gaat hijsen, het object in balans moet zijn. Bovendien moet er altijd een goede grip op het object zijn. Bij het hijsen van voorwerpen die heet zijn, kun je controleren of de hijsbanden geschikt zijn. Indien nodig kun je dan isolatie aanbrengen.

De laatste check voordat je gebruik gaat maken van de hijsbanden

Zoals je kon lezen bij bovengenoemde veiligheidsmaatregelen, zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden voor het gebruik van zo’n hijsband. Voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor dit soort situaties. Voordat je gebruik gaat maken van een hijsband, dien je te controleren of er geen knopen, geen vervuiling zoals olie, vet of chemicaliën aanwezig zijn. De controle bestaat verder uit het checken van beschadigen van de lussen.