Blogger
Image default
Dienstverlening

Vacature Hypotheekadviseur

Zoek jij werk als een hypotheekadviseur? In dat geval zijn er veel vacatures beschikbaar op verscheidene websites. Maar wat moet je als hypotheekadviseur meestal doen? In dit artikel bespreken we de belangrijkste capaciteiten die jij moet hebben als hypotheekadviseur.

 

Goed met mensen om kunnen gaan

Als eerst moet je goed met mensen om kunnen gaan als hypotheekadviseur. Je bent namelijk constant in contact met mensen. Dus je moet sociaal zijn, in zijn voor een gesprek over koetjes en kalfjes en ga zo maar verder. Elke dag krijg je heel veel mensen te spreken, dus je moet ook altijd vrolijk zijn en geduld hebben.

 

Goed met cijfers zijn

Een ander punt is dat je als hypotheekadviseur heel goed met cijfers moet zijn. Je krijgt namelijk te maken met mensen die een hypotheek zoeken voor een huis. Jij moet de financiële gegevens die jij hebt doorgekregen goed kunnen verwerken. Je moet het in kunnen zien en met deze informatie iets kunnen doen. Jij als hypotheekadviseur gaat namelijk op zoek naar een hypotheek die past bij je klanten.

 

Contacten onderhouden

Als hypotheekadviseur is het ook heel belangrijk om contacten met je klanten te onderhouden. Een hypotheek aanvragen kan namelijk een langdurig proces zijn, dit betekent dat je langer met mensen te maken krijgt en dat zorgt ervoor dat je goed moet zijn in contacten onderhouden. Je kunt het bijvoorbeeld niet vergelijken met een winkelmedewerker. Dan kopen mensen een product en reken jij het af. Vervolgens heb je niks meer met ze te maken.

Als hypotheekadviseur werkt het natuurlijk niet zo. Je moet dus ook goed onthouden wie de personen zijn. Want je krijgt met veel mensen te maken, maar de mensen waarmee jij te maken krijgt, verwachten dan wel van je dat jij ze nog goed kent. Ze leggen namelijk ook een vorm van zekerheid in jouw handen. Daar moet je wel mee om kunnen gaan.

 

Aanvullende zaken bespreken

Wanneer iemand een hypotheek wil afsluiten, dan zijn er veel zaken waar die mensen geen verstand van hebben. Jij als hypotheekadviseur moet dus veel kennis in pacht hebben over al deze verschillende zaken. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan eventuele verzekeringen die moet worden afgesloten. Bij het afsluiten van veel hypotheekcontracten is het bijvoorbeeld verplicht om een verzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld een opstalverzekering of een inboedelverzekering. Maar er zijn nog veel meer zaken waar je aan kunt denken. Als adviseur help jij mensen door deze ingewikkelde klus heen. Ze zien jou als expert en het is ook belangrijk dat jij deze rol van expert op een goede manier invult.

 


Zoek je nog naar een baan als hypotheekadviseur? Bekijk dan hier alle openstaande vacatures van Rochewood.nl.