Blogger
Image default
Zakelijke dienstverlening

VvE beheer Groningen

Groningen is een echte studentenstad met veel hoogbouw. Het aantal studenten blijft toenemen waardoor steeds meer leegstaande kantoorpanden omgebouwd worden tot een studentenflat. Het komt regelmatig voor dat er meerdere eigenaren komen voor één pand. Maar wat wordt nou van wie? En wie is waarvoor verantwoordelijk. Een VvE beheer in Groningen is daar gelukkig voor.

Er zijn tientallen voorbeelden te noemen waarbij er sprake is van een VvE. Het kunnen complete gebouwen zijn van 10 tot 1000 appartementen waarbij er 1 eigenaar is. Maar ook wanneer er een appartementencomplex is met 50 appartementen met 50 verschillende eigenaren. Wanneer het op appartementen gaat wordt de eigenaar automatisch lid van de VvE. Dit omdat het wettelijk verplicht is om hierbij te zitten. De VvE is opgericht om misverstanden te voorkomen en eigendommen goed vast te leggen. Wanneer er een woning gekocht wordt is simpelweg de grond van de eigenaar en mogelijk ook de gehele woning die daar opstaat.

Als vastgoed eigenaar of handelaar in appartementen zijn afspraken met andere bedrijven die in hetzelfde vaarwater zitten belangrijk. Niet alleen handig bij schade en onderhoud. Maar ook bij onenigheid tussen eigendommen en betalingen. Een goede bemiddeling hierin is van groot belang om misverstanden te voorkomen. Ook verbouwing of prijsverhoging van bepaalde belastingen, zullen een rol spelen bij hoogbouw. Leg alle afspraken vast in een document. Een goede structuur en een juist beleid voorkomt misverstanden voor een ieder die hier mee te maken heeft. De VvE beheerder, de vastgoed eigenaar, de bewoners, de gemeente enzovoort.

Groningen is een studentenstad waarin het verloop van bewoners hoog ligt. Dat komt doordat een groot deel direct na de studie weer weg gaat. Of tijdens de studie stage loopt in het buitenland. Juist bij een hoog verloop van bewoners zijn afspraken belangrijk. Ook bij onderhuur en particulier verhuur.

De diensten die een VvE beheer in Groningen uit handen kan nemen zijn:

  • VvE ledenadministratie
  • Verzorgen van jaarrekeningen
  • Incassobeheer
  • Documentarchivering
  • Factuurmanagement
  • Budget bewaking
  • Delen van informatie nieuwe leden

Dit zal voor u als eigenaar een hoop tijd en zorg besparen. Het hangt af van de grote van het complex welk pakket voor VvE beheer  het beste bij u past. Tegenwoordig is het van groot belang om inzage te hebben in alle documenten. Geen grote ordners, minder papierwerk en daarom kiest een goede VvE beheerder ervoor om alle documenten die nodig zijn ook online te bewaren en te delen met u als eigenaar. Zo heeft u ook thuis inzage in de administratie en eventuele wijzigen die hebben plaatsgevonden.

Voor meer info : http://www.intenda.nl/