Blogger
Image default
Mode en Kleding

Welke rugzak kies je voor op de motor?

Welke rugzak kies je voor op de motor?

Bij een dagje toeren op de motor is het altijd heel erg handig om een rugzak mee te nemen. Als je op de motor een rugzak meeneemt moet het natuurlijk wel een rugzak zijn die bestand is tegen verschillende omstandigheden. Al rijdend op de motor kan je alle weersoorten tegenkomen. Mocht je vanuit een zonnig stukje ineens in de regen terecht komen, dan moet de rugzak die je mee hebt natuurlijk wel bestand zijn tegen het water dat er dan overheen komt zodat de spullen die in je rugzak zitten mooi en netjes en vooral droog zullen blijven. In deze blog lees je alles over waar een rugzak voor op de motor aan moet voldoen. 

Waarvoor neem je een rugzak mee op de motor? 

Rugzakken zijn de meest gebruikte tassen samen met de shopper, maar die laatste is niet heel handig om mee te nemen op de motor. Dus laten we het gewoon bij een rugzak houden. Een rugzak is natuurlijk vooral heel handig om dingen in mee te kunnen nemen. Doordat deze op je rug zit, is het ook nog eens een hele fijne en makkelijke manier om dingen in mee te kunnen nemen.

Waar moet een rugzak voor op de motor aan voldoen? 

Een rugzak voor op de motor heeft vaak meerdere sluitingen. Door die sluitingen is het mogelijk om de rugzak zowel op je rug als om je middel te dragen. De rugtas moet helemaal aan te spannen zijn. Hiermee voorkom je dat de rugzak te laag op je rug gaat hangen en lekker stevig om je heen zit. 

Kan je ook een gewone rugzak meenemen op de motor? 

Het is zeker wel mogelijk om een gewone rugtas mee te nemen op de motor. Maar de echte motor rugzakken zijn speciaal gemaakt om mee te nemen op de motor. Deze zijn ook vaak extra verstevigd, hier heb je dan weer baat bij, mocht je een keer ten val komen met je motor. Een gewone rugtas meenemen op de motor is hetzelfde als een Loulou tas meenemen op een survivaltocht.

 

Waar wordt een motorrugzak van gemaakt?  

Een motorrugzak kan gemaakt worden van verschillende materialen. De meeste rugzakken voor op de motor worden gemaakt van leer of textiel. Dit zijn materialen die van nature al waterdicht zouden zijn. Maar ook een waterdichte tas van PVC wordt vaak gebruikt. Kies altijd wel voor een rugzak met een geïntegreerde rug protector.