Blogger
Image default
Gezondheid

Wat je moet weten over een kunstgebit

Iedereen kan een andere oorzaak hebben waardoor je bent begonnen met dit artikel te lezen, maar allemaal met dezelfde reden: je bent op zoek naar meer informatie over een kunstgebit. Ik dit artikel wordt de algemene basis informatie gegeven. Een gebitsprothese zorgt ervoor dat jij (weer) met een lach op je gezicht de straat op kunt, kunt praten met de medemens en breeduit kunt lachen. Ook wordt direct een algehele gedachte over het kunstgebit de wereld uit geholpen: kunstgebitten zijn écht niet alleen voor ouderen. 

Wanneer is een kunstgebit de juiste keuze?

Het exacte antwoord willen wij niet voor je bepalen, maar wel kunnen we een aantal situaties bespreken waarbij een kunstgebit zeker het overwegen waard is. Nogmaals, het hoeft niet per se voor ouderen of bejaarden te zijn. Sommige mensen hebben van nature een slecht gebit, waardoor er bij iedere tandarts controle weer problemen worden aangetroffen of veel en vaak last hebben van tanden en tandvlees. Ook is het mogelijk dat je een ongelukje hebt gehad, een nare val bijvoorbeeld, waarbij een of meerdere tanden zijn afgebroken of je ze helemaal bent verloren. Kortom, wanneer jij om wat voor reden dan ook niet tevreden bent over je gebit en dit niet met ‘simpele’ behandelingen bij de tandarts of orthodonthist kunt verhelpen, lees dan inderdaad nog even verder. 

De kosten

Een vraag rondom kunstgebitten die veel aan de online zoekmachines wordt gesteld, is hoe veel een kunstgebit nou eigenlijk kost. Dit is, net als bijvoorbeeld een beugelbehandeling, niet exact te beantwoorden. De kosten zijn afhankelijk van jouw huidige gebit, jouw toekomstige gebit en jouw wensen. Zo zijn er namelijk verschillen in een gedeeltelijk of volledig gebit, soorten verzekeringen en vergoedingen en bijkomende behandelingen die nodig zijn voor jouw gebit. Een volledige prothese wordt in de meeste gevallen voor drie kwart vergoed door de basis zorgverzekering. Bij gedeeltelijke protheses zit dat anders. Wat een aanvullende verzekering hierin kan betekenen verschilt ook weer. 

Aanvullende weetjes

Bij de keuze voor een kunstgebit komen meerdere dingen kijken. Zo moeten (enkele van) je tanden natuurlijk worden getrokken, wat ook een grote stap is. Hierna moet je mond enige tijd herstellen. Daarnaast duurt het even voor jouw kunstgebit gemaakt is, het is namelijk maatwerk. Voor deze tussenliggende periode bestaan er tijdelijke – of noodkunstgebitten. Hierdoor kan je schaamteloos de straat op én kan je alvast wennen aan een prothese. 

Concluderend is een kunstgebit maatwerk, net als dat jouw eigen gebit uniek is. De kosten, mogelijkheden en resultaten zijn dus afhankelijk van zo veel factoren. Met dit artikel heb je de basisinformatie. Voor persoonlijk advies zou ik toch echt naar de specialist in kunstgebitten stappen. Veel succes met de weg naar een nieuwe glimlach! 

 

Voor meer info :