Blogger
Image default
Hobby en vrije tijd

Zadelkruk voor thuis en in uw praktijk

Zadelkruk aanschaffen? De juiste keuze voor uw rug!

Heeft u een hobby waarbij u veel zit? Overweeg dan de aanschaf van een zadelkruk! Je vrijetijd invullen met een leuke hobby is natuurlijk prima maar bij sommige activiteiten zoals tekenen, schilderen, postzegelverzamelen, puzzelen, modelbouw of gamen op de computer schuilt een gevaar waar we niet direct bij stil staan. De fanatieke hobbyist is vaak met regelmaat uren achter elkaar actief en voordat je het beseft heb je beginnende klachten aan de nek, arm of rug. Voorkom dit door gebruik te maken van een zadelkruk. Beoefen je een hobby waarbij je werkt aan een hoge werktafel gebruik dan een zadelkruk met rugleuning ook wel zadelstoel genoemd als zit-stahulp. Een kruk met zadelzitting is in huiselijke omgeving ook zeer geschikt voor diegene die moeilijk ter been zijn en nog verschillende huishoudelijke taken zoals strijken, stofzuigen of het eten koken zelfstandig willen blijven doen.

Rug- en nekklachten zijn in het bedrijfsleven één van de grootste verzuim-oorzaken. Een steeds groter wordende groep werknemers vallen tijdelijk of voor een langere tijd uit wegens lichamelijke klachten die veroorzaakt worden door de verrichte werkzaamheden. Tot de risico groepen behoren diegene die regelmatig in dezelfde houding werken. We kunnen hierbij denken aan tandartsen, kappers, lopendeband medewerkers, schoonheidsspecialisten, musici, postsorteerders en slagers. Vaak zijn dit soort klachten te voorkomen door de werkomstandigheden aan te passen met ergonomische hulpmiddelen waaronder de zadelkruk een belangrijke plaats inneemt. De zadelkruk stelt je in staat om je werk naar behoefte staand of zittend te doen. Waarbij het zitten op een zadelkruk er door haar ergonomisch gevormde zadelzitting er voor zorgt dat men in een gezonde werkhouding komt te zitten. Een balans die er voor zorgt dat het lichaam minder snel moe wordt en de kans op nek- en rugklachten beduidend verkleint.

Tabouret een comfortabel zitmeubel

Werk je niet langdurig in dezelfde houding maar is het voor de aard van de werkzaamheden makkelijk of wellicht noodzakelijk om even te zitten dan is de tabouret het geschikte zitmeubel. Deze kruk op wielen kan net zoals de zadelkruk traploos in hoogte worden versteld zodat u altijd op de juiste hoogte aan het werk kunt. De mobiliteit bij deze krukken is gewaarborgd door de zwenkwieltjes. U verplaatst zich hierdoor gemakkelijk op de werkplek. Beroepen die regelmatig gebruik maken van een tabouret zijn artsen, verpleegkundigen, opticiens en leraren.

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

Tabouret Benelux is de specialist in betaalbare verrijdbare krukken zoals zadelkrukken, zadelstoelen en tabourets met een goede kwaliteit. Ons assortiment krukken op wielen voldoen aan alle eisen en zijn geschikt voor intensief en professioneel gebruik.

Voor meer info : http://www.tabouretbenelux.com/