Blogger
Image default
Hobby en vrije tijd

Gasbrander

Een gasbrander wordt door velen gebruikt als hulpmiddel voor het veroorzaken van een vuurtje. Dit kan gedaan worden om een sigaret of kaars aan te steken. Ook worden gasbranders gebruikt voor het aansteken van vuurwerk, hoewel dit niet de veiligste manier is om vuurwerk aan te steken. De voordeel van deze gasbrander ten opzichte van lucifers is dat er geen rommel overblijft en de gasbranders zijn gemakkelijker te gebruiken. Bovendien zijn de vlammen van lucifers vaak wild en kunnen ze elke kant op. De vlammen van gasbranders zijn recht waardoor deze vlammen veiliger zijn dan die van de lucifers. Er zijn veel verschillende soorten gasaanstekers waar men momenteel gebruik van maakt. Al deze aanstekers hebben slechts één doel en dat is het creëren van een vlam.

Sigarettenaansteker

De sigarettenaansteker is de meest gebruikte gasaansteker. De sigarettenaansteker is zeer licht en gemakkelijk te gebruiken. Deze aansteker past gemakkelijk in een handtas en wordt daarom bijna altijd door rokers gebruikt. Deze aansteker wordt vaak gebruikt om natuurlijk sigaretten mee aan te steken, maar ook om kaarsen mee aan te steken. Deze aansteker heeft alleen één grote nadeel en dat is dat de aansteker niet goed te gebruiken is bij een te harde wind. Bij een harde wind kan men beter gebruik maken van één van de grotere gasbranders. Deze gasbranders zijn namelijk een stuk sterker dan de sigarettenaanstekers en kunnen daardoor de meest heftige winden doorstaan en aangezien de normale sigarettenaansteker deze wind niet kan doorstaan, moet je eigenlijk wel een brander gebruiken.

Metal Torch

Een andere zeer bekende gasbrander is de Metal Torch. De Metal Torch is een zeer krachtige gasbrander met een vlam van wel 1300 graden Celsius. Dit is één van de toppers onder de vuurwerkaanstekers. De gasbrander wordt vaak gebruik voor het aansteken van vuurwerk en is heel erg windbestendig. Met de vlam van de gasbrander, kan zelfs metaal gesmolten worden (daarom heet de gasbrander ook de “Metal” Torch). Ook wordt deze aansteker gebruikt voor het aansteken van lonten. Hoewel de Metal Torch bedoelt is om vuurwerk aan te steken, is het toch verstandiger om gebruik te maken van een lont bij het aansteken van vuurwerk. Met een lont ben je er zeker van dat het vuurwerk goed aangestoken wordt. De Metal Torch is daarom een zeer handige gasbrander, die gebruikt kan worden om vuurwerk goed en veilig aan te steken.

Voor meer info : http://www.vuurwerkaanstekers.nl/