Blogger
Image default
Alarmsysteem

Alleenstaande senioren hebben huisbeveiliging nodig

Alleenstaande senioren hebben huisbeveiliging nodig

Ongeveer 1,1 miljoen Nederlandse volwassenen van 65 jaar en ouder wonen alleen. Terwijl veel senioren genieten van de rust, kan hun onafhankelijkheid hen een gemakkelijk doelwit maken voor een thuisinvasie.

In juli 2018 braken vier mannen het huis van een 71-jarige vrouw in Rotterdam binnen. Ze bonden haar vast aan een stoel en vielen haar huis binnen voor persoonlijke bankgegevens, identiteitskaarten en waardevolle spullen. Hoewel de mannen uiteindelijk zijn gearresteerd, is dit slechts een voorbeeld van criminelen die zich richten op alleenwonende ouderen.

Gelukkig zijn er stappen die onafhankelijke senioren kunnen nemen om een ​​veilig leven te garanderen. Slotenmaker Rotterdam presenteert ze hieronder.

Persoonlijke noodrespons

Senioren die zelfstandig wonen, moeten een manier hebben om de hulpdiensten te bellen in het geval van een val of een medisch probleem. Overweeg een persoonlijk noodresponssysteem (PERS) om eenvoudig hulpdiensten op te roepen. Deze systemen zorgen ervoor dat je nooit alleen bent als je hulp nodig hebt. Dit is hoe ze werken:

  • In geval van nood drukt u op de helpknop op uw PERS-halsband, sleutelhanger of polsbandje om een ​​medische luidsprekerdoos te activeren.
  • Een operator beantwoordt uw oproep en vraagt ​​u om uitleg te geven over uw noodgeval.
  • De operator neemt vervolgens contact op met de helpdesk en stelt uw contactenlijst op de hoogte.

Sommige PERS stellen gebruikers zelfs in staat om berichten vooraf op te nemen om hen te herinneren aan belangrijke dagelijkse taken, zoals medicatie innemen of afsluiten voordat ze weggaan.

Bewaakte alarmen

Het is gemakkelijk om te ontspannen in de wetenschap dat iemand altijd op zoek is naar uw veiligheid. Bewaakte alarmdiensten bieden de perfecte oplossing voor senioren die hun onafhankelijkheid en veiligheid op prijs stellen. Wanneer een alarm wordt geactiveerd, wordt een signaal naar een 24/7-meldkamer gestuurd, waar de operatoren de nood- en verzendautoriteiten beoordelen.

 Videobewaking

Overweeg een kijkgaatje of een deurbelcamera te installeren. Dieven en oplichters richten hun senioren op frauduleuze aanbiedingen om informatie te stelen en een kijkje te nemen in de binnenkant van een huis. Deurbelcamera’s maken het mogelijk om te zien wie er aan het kloppen is zonder de deur te hoeven openen. Dit is ook gunstig voor onafhankelijke senioren die beperkte mobiliteit hebben. In combinatie met slimme sloten kunnen deurbelcamera’s de gebruiker laten zien wie er voor de deur staat en toegang verlenen of weigeren, zonder naar de deur te moeten lopen.

Mobiele oplossingen

Doorgaans denken we dat senioren minder digitaal verbonden zijn dan de rest van de bevolking, maar meer senioren zijn verbonden dan ooit tevoren. Meer dan 40 procent van de 65-plussers heeft een smartphone, dat is meer dan het dubbele van wat het in 2013 was.

Of u nu een ouder met een technische kennis of een familielid bent en op zoek bent naar een alleenwonende ouder, thuisbeveiligingsoplossingen voor thuis bieden kracht en gemak om uw beveiliging vanaf uw smartphone of computer te beheren. Ze laten je:

  • Bewapen en ontwapen uw beveiligingssysteem overal en altijd.
  • Maak automatisch inschakelschema’s aangepast aan uw levensstijl.
  • Inspecteer activiteitenrapporten die u informeren of uw deuren, ramen, medicijnkasten of kluizen zijn geopend.
  • Bekijk live video-opnamen van uw huis en ontvang live waarschuwingen wanneer bewegingssensoren worden geactiveerd.

Smart Home-technologie

Slimme huistechnologie maakt veroudering eenvoudig door dagelijkse taken handiger te maken en biedt mogelijkheden om uw onafhankelijkheid te behouden.

Slimme lampen, sloten en thermostaten stellen u in staat moeiteloos alle verantwoordelijkheden te beheren die horen bij het alleen wonen. Door eenvoudige huishoudelijke taken te vereenvoudigen, zoals het automatisch uitschakelen van lichten of het vergrendelen van deuren, zullen gezinsleden en senioren troost vinden in de wetenschap dat de huishoudelijke taken zijn voltooid.

Voor meer info : http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam