Blogger
Image default
Aanbiedingen

Pas op voor oplichting – bescherm jezelf tegen frauduleuze slotenmakers

Veel mensen hebben geen idee dat wanneer ze een slotenmaker bellen ze zichzelf echt kunnen blootstellen aan gevaar. Frauduleuze slotenmakers zijn een groeiend probleem op de huidige markt. Er zijn vele manieren waarop criminelen slotenmakersbedrijven gebruiken om mensen te bedriegen. Het lijkt misschien vreemd om te denken dat een slotenmaker je geld of eigendommen kan stelen maar het is echt een reële bedreiging.

Er zijn verschillende manieren waarop je het slachtoffer kunt worden van oplichterij. Sommige oplichters gebruiken de namen van fictieve bedrijven om toegang te krijgen bij mensen thuis alleen maar met als doel om een diefstal te plegen. Er zijn gevallen gemeld dat mensen gewond zijn geraakt of zelfs zijn gedood omdat deze criminelen toegang hadden tot hun huis. Andere oplichters maken van een kopie van de sleutel en verzamelen informatie zodat ze precies weten wanneer je niet thuis bent en slaan dan toe om al je bezittingen te stelen.

 Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om te voorkomen dat dit gebeurt. Eerst en vooral, als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn, dat is dat waarschijnlijk ook zo. Reageer nooit op advertenties met daarin aanbiedingen voor ongelooflijke prijzen. Veel oplichters verspreiden flyers met daarop geweldige aanbiedingen om zo snel een antwoord te krijgen.

Vervolgens moet je onderzoek doen naar het bedrijf dat je overweegt in te huren. Ga op zoek naar bedrijven die een lokaal adres en telefoonnummer hebben. Je kunt het lokale telefoonboek gebruiken of online via Google Maps zoeken, om uit te vinden of het bedrijf een legitiem adres heeft. Hoewel dit misschien geen definitieve oplossing kan zijn, kan het je wel in de goede richting wijzen. Veel oplichters maken gebruik van mobiele telefoons en werken vanuit hun voertuigen, zodat ze niet te traceren zijn.

Wanneer de slotenmker bij je thuis verschijnt moet je hem of haar altijd om een identificatie vragen en kijken of de persoon in het bezit is van een bedrijfswagen. Je moet altijd vragen om een gratis offerte voordat het werk begint en om een factuur voor de kosten. Deze formulieren moeten een logo van het bedrijf bevatten. Ook moet je goed de voor- en achternaam van de slotenmaker noteren zodat je, in geval van problemen, weet wie er bij je is geweest.

Laat een lokale slotenmaker u inlichten over de mogelijkheden betreffende beveiliging voor uw woning of onderneming. Voor meer informatie bekijk eens de volgende website: http://www.slotenmakerdenhaag070.nl/ 

 

Voor meer info :