One way research

//Waarom expats kiezen voor een verhuurmakelaar in Amsterdam

Woning en Tuin | | 8. september, 2020

Een verhuurmakelaar in Amsterdam die gespecialiseerd is in expats weet dat u als werkgever van een expat speciale behoeftes en eisen hebt. Iemand die verhuist van bijvoorbeeld Utrecht naar de hoofdstad van Nederland is een heel ander verhaal dan uw werknemer van Ierland die voor 3 maanden in Amsterdam moet zijn. Een goede verhuurmakelaar, zoals bijvoorbeeld Haagen & Partners uit Amsterdam, weet precies waar ze op moeten letten om voor u en uw werknemer de beste huurcontracten af te sluiten.

Waar een verhuurmakelaar in Amsterdam voor expats op let

In Nederland is het niet ongewoon om jarenlang in dezelfde huurwoning te wonen. Sommige mensen kopen zelfs nooit een huis! Daarnaast hebben de meeste huurders vaak hun eigen inboedel die ze van huis naar huis meenemen. Als expat uit het buitenland is dit natuurlijk allemaal niet het geval. Hierdoor kunt u bij het huren van een particulier voor onverwachte verrassingen komen te staan omdat de particulier vaak niet goed weet wat u en uw werknemers behoeften zijn. Een verhuurmakelaar is dag in dag uit bezig met het vinden en verhuren van huizen. Een verhuurmakelaar die gespecialiseerd is in expats heeft daarnaast een ruime ervaring precies met de wensen en eisen van u als werkgever.

 

Sociale huur of niet?

In Nederland kennen we het principe van ‘sociale huur’. Deze huurhuizen zijn voor vaak hele lage prijzen op de markt, maar het huren ervan is gebonden aan strenge eisen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van het inkomen van de huurder en als het inkomen te hoog is komt hij zelfs niet meer in aanraking voor de woning. Deze regeling is er uiteraard om ook minder breed bedeelde mensen van woonruimte te voorzien. Voor u en uw werknemer betekent dit waarschijnlijk dat u niet in aanmerking komt voor dergelijke woningen. Daarnaast werkt de verdeling van deze woningen vaak met lange wachtlijsten en een zogenaamd puntensysteem. Waardoor snel en tijdelijke verhuur eigenlijk niet mogelijk is.

Liever gestoffeerd of gemeubileerd

Voor uw werknemer uit het buitenland die waarschijnlijk niet van plan is jarenlang te blijven is een kale huurwoning dan ook niet gewenst. Een in expats gespecialiseerde verhuurmakelaar in Amsterdam weet dit ook en zal u waarschijnlijk de kale huurwoningen geeneens tonen, wetende dat dit voor u geen optie is. Voor tijdelijke verhuur heeft u het liefst een gestoffeerde of gemeubileerde woning. Bij een gestoffeerde woning zijn vloeren, wandbedekking, gordijnen, een kooktoestel, koelkast en wasmachine aanwezig, maar de rest van de inboedel moet u wel zelf meebrengen. Een gemeubileerde woning kan direct betrokken worden.

 

https://www.haagen-partners.nl/
Next | Previous
Theme made by Igor T. | Powered by WordPress | Inloggen | | RSS | Back to Top