Blogger
Image default
Woning en Tuin

Milieuvriendelijk verwarmen met pellet kachels

Om onze energierekening zo laag mogelijk te houden zijn we voortdurend op zoek naar een doeltreffende, milieuvriendelijke en vooral naar een goedkopere energiebron om onze woning efficiënt te verwarmen.Ben jij ook in dit geval, overweeg dan zeker de aankoop van een pellet kachel. Die worden nu ook bij ons meer en meer geïnstalleerd, maar op wat moet je letten bij de keuze van een goede pellet kachel?

Wil je een pellet kachel inschakelen als hoofd- of als bijverwarming? Tot voor kort werden pelletkachels vooral als bij verwarming gebruikt. Met de popularisering van deze verwarming kregen ze steeds meer mogelijkheden, zodat deze pellet kachels als hoofdverwarming kunnen worden gebruikt. Niet alleen aan hun mogelijkheden en rendement werd gewerkt. Ook hun design werd aangepast waardoor nu pelletkachels beschikbaar zijn voor ieders interieur.

De jongste generatie pellet kachels zijn doeltreffender, milieuvriendelijker dan ooit. Ze beschikken over een ingebouwde thermostaat en kunnen dus geprogrammeerd worden. 

Houtpellets 

Pelletkachels zijn milieuvriendelijk. Dat hebben ze te danken aan het gebruik van hout pellets als brandstof. voor de productie van deze pellets gebruikt men samengeperst hout zaagsel of houtkrullen afkomstig van onbewerkt hout. Ze zijn dus volkomen reukloos en hebben een klein volume waardoor je ze gemakkelijk kan stockeren. Naast deze houtpellets zijn er nu zelfs pellets uit gras en mais beschikbaar. Kies je voor deze grondstoffen, dan moet je er bij aankoop van je verwarmingstoestel wel op letten dat het geschikt is voor gras- en/of mais pellets.

Soorten

Je kan kiezen voor een vrijstaande of een inbouw kachel. Wil je een open haard of een klassieke kachel vervangen? Dan kies je bij voorkeur voor een inbouwmodel pellet kachel. In al de andere gevallen is een vrijstaande pelletkachel een aanrader.

Voordelen pellet kachel 

Milieuvriendelijk: verwarmen met een pellet kachel is milieuvriendelijk en reukloos
Geen rook: daar bovenop produceert een pellet kachel niet het minste rook
Veilig: het gebruik van een pellet kachel is opvallend veilig. De buitenkant wal nooit té warm worden zodat je een pellet kachel zo dicht mogelijk bij d emuur kan inbouwen zonder enig gevaar op te leveren
Ideale verwarming: pelletkachels zijn er voor iedereen., maar zijn in de eerste plaats geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen en huisdieren.
Gebruiksvriendelijk: pellet kachels zijn ongeëvenaard op het vlak van gebruiksgemak. Eén keer per dag vullen met pellets volstaat
Prijs pellet kachel: hangt uiteraard af van het gekozen toestel en varieert tussen 1000 en 4000 euro.
Maandelijkse besparing: met een pelletkachel bespaar je minstens 50 euro per maand aan energiekosten
Vlug terug verdienen: dankzij pellets als brandstof laat een pellet kachel zich vlug terug verdienen

Nadelen pelletkachel

Investering: zoals reeds aangehaald varieert de prijs van een pellet kachel tussen de 1000 en 4000 euro. Dit is geen écht nadeel vermits je de kostprijs van een pellet kachel vlug zal terug verdienen.
Elektriciteit: een pellet kachel werkt op elektriciteit. Valt de stroom uit dan kan je niet verwarmen met pellets

Voor meer info : http://www.stookgoedkoop.nl/Kachel/Pelletkachels