Blogger
Image default
Winkelen

Offnungszeiten

Alle offnungszeiten op een rij

Wanneer u van plan bent om een middagje te gaan shoppen in Duitsland is het natuurlijk van zeer groot belang dat u op de hoogte bent van de juiste openingstijden van de betreffende winkels die u wilt gaan aandoen. In het land van onze oosterburen heten openingstijden ‘offnungszeiten’ en wanneer u dus informeert naar de offnungszeiten dan krijgt u te horen vanaf hoe laat en tot wanneer de winkel die u op het oog heeft geopend is. Dit is heel goed om te weten omdat u namelijk op deze manier uw bezoekje goed kunt afstemmen op de offnungszeiten die een winkel hanteert. Het zou natuurlijk jammer zijn dat u op het moment dat u op de stoep staat ontdekt dat de offnungszeiten zodanig zijn dat u niet meer in de gelegenheid gesteld wordt om even lekker te gaan shoppen. Dat kan dus heel gemakkelijk voorkomen worden wanneer u goed op de hoogte bent van de actuele offnungszeiten. Het is namelijk zo dat wie goed geïnformeerd van huis vertrekt daar de rest van de dag de vruchten zal plukken. Het gaat een beetje in de richting van het spreekwoord ‘een gewaarschuwd mens telt voor twee’, al is deze zegswijze niet geheel juist omdat het hier gaat om een positief fenomeen en het niet zozeer met afschrikken heeft te maken. Hoe dan ook is het belangrijk dat u weet wat de actuele offnungszeiten zijn wanneer u de grens van ons mooie land oversteekt en eens een kijkje gaat nemen in het assortiment van onze Duitse vrienden. Op die manier wordt dat dagje winkelen tot een ongekend succes gemaakt en kunt u er zeker van zijn dat u uiteindelijk weer thuiskomt met de spulletjes waar uw hart in eerste instantie naar verlangde. Het is tegenwoordig allemaal te realiseren, hoe fijn is dat?

Offnungszeiten weten is het halve werk!

Wie de juiste offnungszeiten weet komt nooit voor verrassingen te staan. Dat heeft een aantal voordelen. We beginnen bij het noemen van het eerste voordeel dat u hiermee geniet namelijk het feit dat u niet tevergeefs dat hele eind naar Duitsland bent gereden. Het is namelijk voor veel mensen erg frustrerend om te merken dat wanneer zij voor de winkel staan, deze al lange tijd gesloten blijkt te zijn. Dit had voorkomen kunnen worden wanneer u thuis alvast de recente offnungszeiten had opgezocht. Hiermee had u zichzelf namelijk een tegenslag in het leven kunnen besparen. Het is dan natuurlijk geen wereldramp wanneer u dit overkomt maar het wekt wel een kleine irritatie op en wellicht dat dit gepaard gaat met een kleine portie zelfverwijt. Dat is natuurlijk iets dat tot een minimum beperkt zou moeten worden aangezien het leven mooier wordt wanneer de vreugde het van de frustratie wint. Daarom is het verstandig om goed op de hoogte te zijn van de offnungszeiten. Hiermee weet u niet alleen goed van de hoed, maar ook nog eens terdege van de rand en dat zorgt ervoor dat u goed voorbereid het huis verlaat. Wie de offnungszeiten kent heeft de weg naar een mooi dagje winkelen gevonden en daarom raden wij dan ook eenieder aan om goed op de hoogte te zijn van de offnungszeiten. Het kan u een hoop ellende besparen wanneer u goed op de hoogte bent van de offnungszeiten. Niet alleen omdat u dan een teleurstelling weet af te wenden, ook bespaart u zich een hoop geld die u anders kwijt zou zijn aan de reis die tevergeefs zou blijken te zijn. Het enige wat u nodig heeft om dit allemaal te voorkomen is uw boerenverstand en een computertje met een aansluiting op het internet. Een kind kan vervolgens de was doen. Desalniettemin leggen wij u nog graag even uit hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Kijk even op het internet voor de juiste tijden

We gaven het in bovenstaande alinea al aan: wanneer het gaat om de juiste offnungszeiten dan is het belangrijk dat u weet wanneer een winkel open en / of dicht is. Het heeft namelijk geen zin om naar een firma toe te rijden wanneer u weet dat deze gesloten is. Op het internet zijn er tegenwoordig heel handige webpagina’s te vinden waar je alle offnungszeiten kunt vinden. Dit zorgt ervoor dat u thuis, vanuit uw luie stoel, heel gemakkelijk uw reisje voor kunt bereiden en er op die manier voor kunt zorgen dat u de garantie hebt op een groot succes. Zeg nou zelf, wie streeft nou niet naar het hoogst haalbare in het leven? Een goede stap in deze richting is het kennen van de juiste offnungszeiten. Hierdoor weet je zeker dat je nooit voor een dichte deur komt te staan. Ook is het zo dat wanneer je weet wat de offnungszeiten zijn dat je dan misschien wat eerder van huis kunt vertrekken omdat je weet dat de winkel niet om negen, maar om acht uur al geopend is. Dit betekent dus dat je een uur langer kunt genieten van het aanbod van de aanbieder die je op het oog had. Kan het allemaal nog mooier? Daarom:

  • kijk vandaag nog op het internet en breng uzelf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • garandeer uzelf een tot in de puntjes voorbereid uitstapje
  • haal alles uit uw dagje uit wat erin zit

Kortom, wanneer we het hebben over een geslaagd dagje shoppen dan hebben we het over een goede voorbereiding. Dat u het weet.

Voor meer info : http://www.offnungszeiten.de/