Blogger
Image default
Wijn

Hoe kan ik het beste rode wijnglazen uitzoeken?

Rode wijnglazen zijn bij diverse gelegenheden altijd belangrijk om van te genieten. Bijvoorbeeld bij een chique diner of wat dacht je van een zaterdagavond? Maar je kan rode wijnglazen ook uitzoeken als een cadeau. Bijvoorbeeld voor je vader of moeder. Maar ook voor een vriend of vriendin. Echte wijnliefhebbers vinden het heerlijk om te genieten van een rode wijn uit een mooi wijnglas. Maar hoe kan je het beste een mooi wijnglas uitzoeken voor een vriend/vriendin of ouder?

Uitstraling van de rode wijnglazen.

Smaak is natuurlijk een belangrijk element bij het uitzoeken van rode wijnglazen. Het kan natuurlijk dat iemand een klassiek wijnglas helemaal geweldig vindt terwijl jij meer van trendy houdt. Dit is soms een beetje spannend als je opzoek bent naar een leuk uniek cadeau. Je wil natuurlijk niet een verkeerde indruk maken door een glas te kiezen die niet past bij wat iemand leuk vindt. Maar hoe kom je erachter welke rode wijnglazen in de smaak vallen? Dit is heel eenvoudig je hoeft alleen een blik te werpen in het dressoir. Kijk eens wat voor glazen iemand nu heeft. Soms kan je alleen al aan de limonadeglazen zien of iemand dol is op modern of toch liever kiest voor een klassiek glas.

Rode wijnglazen die passen bij de favoriete wijn.

Ga eens het gesprek met iemand aan over de favoriete wijnen. Probeer de soorten wijnen te onthouden en kijk eens op internet uit welke streek deze wijnen komen. Voor Franse wijnen zijn heel vaak rode wijnglazen gewoon op maat gemaakt. Denk hierbij aan een wijnglas speciaal voor wijn uit de Bordeaux of de Bourgogne. Als de favoriete wijn van jouw vriend of vriendin hier vandaan komt dan weet je direct welk glas je het beste kan kopen. Maak gebruik van de kennis die je al in huis hebt en je kan ook direct er een leuk verhaal bij vertellen. Vertel bijvoorbeeld dat de rode wijnglazen speciaal gemaakt zijn voor de favoriete wijn van jouw vriend/vriendin of familielid. De kans is groot dat jouw cadeau direct pluspunten scoort vooral als je er ook nog eens een fles wijn bijgeeft.

Kristalglas of geen kristalglas.

Het blijft altijd een spannend onderwerp bij het uitzoeken van rode wijnglazen. Sommige kiezen liever iets passends bij het budget. Maar soms heb je voor een paar euro meer een net iets luxer wijnglas. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kristalglas? Als je twee glazen koopt dan kan je al voor twaalf euro klaar zijn. Je hoeft dus niet een record bedrag neer te leggen voor echt kristalglas. Daarbij stralen de glazen veel beter en smaakt de wijn nog beter dan normaal. Dit komt doordat kristal geurtjes en invloeden van buitenaf niet in de wijn laat komen. Je proeft dus puur de rode wijn en geen andere invloeden. Daarnaast is de levensduur nog langer als je kiest voor een kristalglas. Ervaar het eens zelf en proef eens een rode wijn zoals deze echt hoort te zijn. Je weet dan zeker dat de keuze voor kristalglas de juiste is geweest.

Voor meer info : http://www.rode-wijnglazenshop.nl