One way research

//Puglia vakantie

Vakantie | | 13. februari, 2014

Perfecte Puglia vakantie

Er zijn niet bijster veel mensen die al hebben gehoord over een Puglia vakantie, te boeken via www.puglia-reizen.com. Dit is wellicht te wijten aan het feit dat de gelijknamige regio in Italië niet tot de regio’s behoort die velen van ons kennen. Nederlanders gaan vaak eerder op vakantie naar de meer bekende regio’s van Italië, zoals de Bloemen Riviera of Toscane. Toch is het meest zuidoostelijke gedeelte van Italia, oftewel de hak van de laars, een prachtige omgeving om naar af te reizen. Middels deze tekst willen wij een Puglia vakantie graag onder uw aandacht brengen. Bent u een liefhebber van de Italiaanse cultuur? Kunt u zo genieten van bezoekjes aan de schilderachtige stadjes die het land rijk is? Houdt u ervan ondergedompeld te worden in de fantastische natuur van dit Zuid-Europese land? Wilt u nieuwe gebieden ontdekken waar nog weinig Nederlanders u voorgegaan zijn? U kunt er namelijk vrij zeker van zijn dat zowel Duitsers als Nederlanders dit deel van Italië niet vaak uitkiezen. Wij zijn van mening dat dit gebied in Italië vooralsnog ondergewaardeerd is, maar we verwachten dat een Puglia vakantie met de jaren steeds populairder zal worden. Deze streek doet namelijk niet onder voor de bekendere gebieden van het voormalige Romeinse Rijk. Uiteraard is de Romeinse heerschappij al vele jaren geleden ten einde gekomen, maar ook vandaag de dag treft u in Italië nog steeds invloeden van die lang vervlogen tijden aan. Daarom kunt u bij een Puglia vakantie u onder andere denken aan:

 • fascinerende cultuur en geschiedenis
 • prachtige natuurlandschappen
 • buitengewoon eten en drinken
 • zon, zee en strand

Bent u op zoek naar een geweldige locatie om tijdens de zomer heen te gaan? Of wilt u er liever gedurende de herfst of lente een tijdje tussenuit? Een Puglia vakantie is op meerdere momenten in het jaar een goed idee. Het weer is er namelijk vrijwel altijd goed. Zo hebt u tijdens de zomermaanden te maken met temperaturen van rond de 30 graden. Tijdens de lenteperiode die al vroeg begint is het meestal warm en zonnig en heeft u vanaf halverwege april al temperaturen boven de 20 graden Celsius. Zelfs in de herfst treft u in deze omgeving nog lekkere temperaturen. Pas vanaf december zal het kwik tot onder de 20 graden zakken. De wintermaanden kunnen af en toe regen met zich meebrengen, maar de temperatuur blijft dan zo rond de 12 tot 15 graden. Bent u het meest geïnteresseerd in de zomerperiode? Deze duurt van ongeveer eind mei tot het einde van september. De watertemperatuur aan de kust van deze streek ligt dan rond de 25 graden. Zoals eerder genoemd vindt u zich in de zomer veelal in een gebied met heerlijk warm weer met een temperatuur van rond de 30 graden. Kortom, het is hier veelal warm en droog.

Uw ideale Puglia vakantie

Hebben wij uw ideale Puglia vakantie al beschreven? Of bent u nog niet overtuigd? Denkt u eens in… aan de kust treft u parelwitte stranden en zeewater met een zeer aangename temperatuur. Hier kunt u namelijk genieten van 800 meter strand. Daarom is dit gebied geliefd bij zowel strandaanbidders als watersporters. U kunt naar de Adriatische kust gaan in de buurt van de straat van Otranto of de uitgestrekte stranden bezoeken die aan de Ionische zee liggen. Combineer de schitterende witte stranden met een geweldig klimaat. Daarnaast vindt u volop culturele juweeltjes waarin u invloeden zult kunnen herkennen van bijvoorbeeld:

 • de oude Grieken
 • de Byzantijnen
 • de Romeinen
 • de Noormannen
 • en de Spaanse Bourbons

Elk van deze volken hebben tastbare sporen nagelaten in de steden en het landschap. Tijdens uw Puglia vakantie kunt u een bezoekje brengen aan Bari, de hoofdstad van de regio of het bruisende havenstadje Brindisi. Ook kunt u het prachtige Foggia bezoeken of naar Taranto of Lecce gaan. Iedere stad en elk dorp heeft haar eigen kenmerken en unieke karakter. U zult uw ogen uitkijken bij alle bezienswaardigheden die u tijdens een Puglia vakantie tegenkomt. U kunt bovendien Alberobello bezichtigen. Het centrum van deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken te bezoeken. Er is genoeg te zien om uw zomervakantie tot een ongekend succes te maken. Bent u al overtuigd? U kunt bij puglia-reizen.com rustig rondkijken en meer informatie lezen over dit gebied. Wanneer u uw Puglia vakantie bij ons boekt, kunt u trouwens in verschillende accommodaties verblijven. Ook hierover kunt u online meer lezen. Maar om u alvast een idee te geven. U kunt bijvoorbeeld verblijven in een:

 • villa
 • vakantiehuis
 • hotel
 • resort

Cultuur, klimaat, gastronomie

Naast de fascinerende cultuur, het heerlijke klimaat en de beeldschone natuur kunt u zich tijdens een Puglia vakantie ook onderdompelen in de unieke wereld van subliem voedsel. Dus, bent u een levensgenieter die niet genoeg krijgt van heerlijk eten? Ook dan zit u in dit deel van Italië goed. Zoals u wellicht weet staat iedere streek in Italië bekend om haar eigen gastronomie. Kom tijdens uw Puglia vakantie heerlijk genieten van overheerlijk eten en drinken. Laat uw tong strelen met allerlei nieuwe smaken en texturen. De Italiaanse keuken is namelijk ook een onderdeel dat uw Puglia vakantie tot een waar succes zal maken. Deze streek in de hak van de laars van Italië heeft alles te bieden wat een onvergetelijke reis behoeft. Hebt u naar aanleiding van deze tekst vragen over de mogelijkheden van een vakantie Puglia? Bezoek dan onze website of neem contact met ons op.

Voor meer info : http://www.puglia-reizen.com/
Next | Previous
Theme made by Igor T. | Powered by WordPress | Inloggen | | RSS | Back to Top