One way research

// >> Telefonie

Bespaar op de infrastructuur door via internet te bellen en zakelijk te communiceren
| 12. maart, 2018

Eenvoud en flexibiliteit op het gebied van zakelijk bellen en internet leer je kennen als je alle communicatiecontracten afsluit bij één specialist. Je bespaar op de kosten. Al die verschillende contracten zorgen niet alleen voor meer uitgaven, maar nemen ook veel tijd in beslag. Hoe fijn zou het zijn om al je communicatiemogelijkheden via één professional kan laten lopen. ProDyne schakel je in als partner op het gebied van IT en (tele)communicatie. Zij staan voor no nonsens, respect, dynamiek en betrouwbaarheid. Dat is wat je zoekt in een bedrijf, toch? Daarbij sta jij als klant centraal en streven zij zo naar een hoge klanttevredenheid. Deze specialist is niet alleen de probleemoplosser voor internet bellen en zakelijk communiceren, maar ook de waardevolle kennispartner die je graag alles vertelt over zakelijk internet en bellen. 

Internet bellen en zakelijk communiceren in diverse branches

Werk je in de bouw of in de verkoop? In de zorg of de retail? Voor iedere branche is het van groot belang dat de interne communicatie vlekkeloos loopt om fouten te voorkomen. Voor bedrijven met een buitendienst is het zeker interessant om een gebruiksvriendelijke applicatie op de mobiele telefoons in te stellen waardoor zij 24/7 bereikbaar zijn voor andere medewerkers. Via WiFi, Bluetooth en GPS kan de centrale herkennen of de werknemer bereikbaar is en geeft een signaal door aan de werkgever. Binnen de zorg is het belangrijk dat noodsituaties snel gesignaleerd worden. Wanneer een toestel valt, gaat er een alarm af in de meldkamer waar snel op gereageerd kan worden door zakelijk internet en bellen. Via de locatiebepaling is het mogelijk om te zien welke medewerker het meest dichtbij is bij de noodsituatie. Internet bellen en zakelijk communiceren maakt het mogelijk om snel in te kunnen grijpen. 

Glasvezelverbindingen voor zakelijk internet en bellen

De mogelijkheden van internet bellen zijn zeer divers als je kiest voor glasvezelverbinding. Deze verbinding levert ProDyne overal. Hier wordt gebruik gemaakt van providers zoals KPN, TELE2, Ziggo en CBizz. Het grootste voordeel van glasvezelverbindingen voor zakelijk internet en bellen is de snelheid. Vergeleken met ADSL en een kabelverbinding ligt de downloadsnelheid veel hoger. Een ander voordeel is dat het niet gevoelig is voor corrosie of blikseminslagen. De kosten voor een glasvezelverbinding zijn afhankelijk van de locatie waar je werkt. De specialisten vertellen je graag alles over de mogelijkheid wat betreft internet bellen en zakelijk communiceren door middel van glasvezelverbinding. Ben je geïnteresseerd in een collectieve afname? Dan is dat ook zeker mogelijk bij deze specialist.

Voor meer info :

HTC cases bestellen
| 13. november, 2016

Wilt u een HTC case kopen? Dan bent u bij Smartphonecases.nl aan het juiste adres. Op onze website vindt u hoesjes in alle vormen, maten en kleuren. Van simpele zwart-wit cases tot cases met vrolijke printjes

Mooi én stevige HTC case kopen

Een HTC hoesje kopen is voornamelijk handig ter bescherming van uw toestel. Zo voorkomt u kras- en valschade, en zorgt u dat u langer kunt genieten van uw mooie HTC. Omdat de HTC grotendeels van glas is, is deze immers erg breekbaar. Maar naast de beschermfunctie, kunt u met een hoesje ook uw persoonlijkheid uiten. De keuze voor HTC cases is bij Smartphonecases.nl namelijk reuze. Kies een exemplaar die past bij jou!

Soorten HTC cases bij Smartphonecases.nl

Wilt u ook zo’n mooie HTC case kopen? Bekijk dan direct het aanbod van Smartphonecases.nl of neem contact op per mail (info@Smartphonecases.nl). Wij adviseren u graag met uw bestelling. Ook beantwoorden wij graag vragen over materiaal of als u twijfelt over een HTC case.

Voor meer info : http://www.smartphonecases.nl

De pieken in het belverkeer
| 13. mei, 2016

Iedere ondernemer of werknemer kent het probleem. Opeens, vanuit het betrekkelijke niets, ontstaat er een enorme piek in het belverkeer. Deze piek is dan nauwelijks op te vangen en de gevolgen spreken voor zich. Ontevreden klanten, omzetverlies en imagoschade. Potentiële klanten en bestaande relaties haken af in het bestelproces doordat ze niet geholpen kunnen worden en wijken in het ergste geval uit naar de concurrent. Ook laat het bedrijf niet een bepaald professionele indruk achter.

Bedrijven kunnen het dan zich ook echt niet veroorloven om telefonisch beperkt bereikbaar te zijn. Dit geldt niet alleen voor grote organisaties, maar het voor kleine en middelgrote bedrijven. De consument anno 2016 verwacht gewoon dat ze altijd iemand aan de lijn kunnen krijgen die ze goed te woord kan staan. Nu is het logisch dat je als ondernemer geen extra personeel wilt inhuren om eventuele pieken in het telefoonverkeer op te vangen. Pieken betekent namelijk ook dat er dalen zijn, dus dat dat financieel geen optie is valt te begrijpen. Het is daarom ook geen verrassing dat bedrijven steeds vaker een beroep doen op externe partijen. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het opnemen van de telefoon voor andere bedrijven en hebben hier veel ervaring mee. Bovendien kunnen ze garanderen dat de telefoon altijd wordt opgenomen en dat je klanten professioneel te woord worden gestaan.

Bizziphone, een gevestigde naam, heeft een telefoonservice die betaalbaar en professioneel is. Ze beschikken over goed opgeleide medewerksters met een commerciële achtergrond. Ook is er de mogelijkheid om je eigen persoonlijke telefoniste te krijgen. Deze verdiept zich dan in het bedrijf zodat klanten altijd goed geholpen kunnen worden. Bovendien is het fijn dat je klanten altijd dezelfde, vertrouwde stem aan de andere kant van de lijn horen. Een telefoondienst met alleen maar voordelen.

Voor meer info : http://bizziphone.com
Theme made by Igor T. | Powered by WordPress | Inloggen | | RSS | Back to Top