One way research

// >> Telefonie

3CX is er voor iedereen
| 30. september, 2020

De 3CX telefoon software van NuCall heeft mijn onderneming een groot dienst bewezen. Als baas van mijn onderneming heb ik met veel dingen rekening te houden. Is iedereen tevreden? Hoe zit het met de cijfers? Wat kan er beter? Loop de concurrentie op ons voorruit? En hoe kunnen we d.m.v. innovatie weglopen van de concurrentie? Dit zijn enkele vragen waar ik elke dag mee bezig ben. Vooral de vraag wat er beter kan blijft aan mij knagen. Als je het antwoord op deze vraag weet, dan weet je wat je mindere punten zijn. Het is dan zaak om die mindere punten te verwijderen. Toen ik eens grondig en kritisch naar mijn eigen organisatie keek wist ik eigenlijk wel waar haar zwakke plek zat, de interne communicatie.

Interne communicatie

Interne communicatie is een enorm breed begrip, dit zal ik eerst even iets specificeren. Met interne communicatie bedoel ik de onderlinge communicatie tussen de medewerkers, ook wel lijn communicatie genoemd. Dit heeft enkele redenen. Ten eerste is het communicatiesysteem niet goed. Zo hebben we namelijk vaak last van storingen en zijn er vaak onduidelijkheden. Daarnaast hebben we geen systeem of procedure die problemen, zoals quarantaine, makkelijk op kunnen lossen. Ten slot hebben we vaak problemen met de verbinding. Ons internet is niet ons sterkste punt, en dit gaat vaak ten koste van de productiviteit. 

NuCall en haar 3CX

Gelukkig bestaan er bedrijven die oplossingen zoals 3CX oplossen, NuCall is daar één van. Met 3CX software worden alle communicatiemiddelen die jij nodig hebt op één plek geïntegreerd. Hierdoor creëer je snelheid en effectiviteit. Een groot voordeel van 3CX en NuCall is dat er een abonnement is opgesteld op basis van het gelijktijdige gevoerde gesprekken. Zo betaal je niet een onnodig vast tarief per gebruiker. 

Probeer het ook!

Momenteel werk ik twee maanden met 3CX. Tot nu toe is het me enorm bevallen. Het valt goed in de smaak bij de medewerkers, ik heb geen storingen meegemaakt en daarnaast merk ik dat er al een stuk effectiever gewerkt wordt. Mocht je nog twijfelen, dan kun je ook een gratis demo starten. Maar neem van mij aan, je wordt niet teleurgesteld. 

HTC cases bestellen
| 13. november, 2016

Wilt u een HTC case kopen? Dan bent u bij Smartphonecases.nl aan het juiste adres. Op onze website vindt u hoesjes in alle vormen, maten en kleuren. Van simpele zwart-wit cases tot cases met vrolijke printjes

Mooi én stevige HTC case kopen

Een HTC hoesje kopen is voornamelijk handig ter bescherming van uw toestel. Zo voorkomt u kras- en valschade, en zorgt u dat u langer kunt genieten van uw mooie HTC. Omdat de HTC grotendeels van glas is, is deze immers erg breekbaar. Maar naast de beschermfunctie, kunt u met een hoesje ook uw persoonlijkheid uiten. De keuze voor HTC cases is bij Smartphonecases.nl namelijk reuze. Kies een exemplaar die past bij jou!

Soorten HTC cases bij Smartphonecases.nl

Wilt u ook zo’n mooie HTC case kopen? Bekijk dan direct het aanbod van Smartphonecases.nl of neem contact op per mail (info@Smartphonecases.nl). Wij adviseren u graag met uw bestelling. Ook beantwoorden wij graag vragen over materiaal of als u twijfelt over een HTC case.

Voor meer info : http://www.smartphonecases.nl

De pieken in het belverkeer
| 13. mei, 2016

Iedere ondernemer of werknemer kent het probleem. Opeens, vanuit het betrekkelijke niets, ontstaat er een enorme piek in het belverkeer. Deze piek is dan nauwelijks op te vangen en de gevolgen spreken voor zich. Ontevreden klanten, omzetverlies en imagoschade. Potentiële klanten en bestaande relaties haken af in het bestelproces doordat ze niet geholpen kunnen worden en wijken in het ergste geval uit naar de concurrent. Ook laat het bedrijf niet een bepaald professionele indruk achter.

Bedrijven kunnen het dan zich ook echt niet veroorloven om telefonisch beperkt bereikbaar te zijn. Dit geldt niet alleen voor grote organisaties, maar het voor kleine en middelgrote bedrijven. De consument anno 2016 verwacht gewoon dat ze altijd iemand aan de lijn kunnen krijgen die ze goed te woord kan staan. Nu is het logisch dat je als ondernemer geen extra personeel wilt inhuren om eventuele pieken in het telefoonverkeer op te vangen. Pieken betekent namelijk ook dat er dalen zijn, dus dat dat financieel geen optie is valt te begrijpen. Het is daarom ook geen verrassing dat bedrijven steeds vaker een beroep doen op externe partijen. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het opnemen van de telefoon voor andere bedrijven en hebben hier veel ervaring mee. Bovendien kunnen ze garanderen dat de telefoon altijd wordt opgenomen en dat je klanten professioneel te woord worden gestaan.

Bizziphone, een gevestigde naam, heeft een telefoonservice die betaalbaar en professioneel is. Ze beschikken over goed opgeleide medewerksters met een commerciële achtergrond. Ook is er de mogelijkheid om je eigen persoonlijke telefoniste te krijgen. Deze verdiept zich dan in het bedrijf zodat klanten altijd goed geholpen kunnen worden. Bovendien is het fijn dat je klanten altijd dezelfde, vertrouwde stem aan de andere kant van de lijn horen. Een telefoondienst met alleen maar voordelen.

Voor meer info : http://bizziphone.com
Theme made by Igor T. | Powered by WordPress | Inloggen | | RSS | Back to Top