One way research

//Scheiden? Laat een echtscheidingsconvenant opstellen

Rechten | | 15. januari, 2018

Ga je scheiden? Dan wordt er een echtscheidingsconvenant opgesteld. Deze wordt vervolgens ingediend bij de rechter, zodat de scheiding kan worden aangevraagd. Wat is een echtscheidingsconvenant precies? Een convenant is niets anders dan een document met afspraken die jullie hebben gemaakt over onder andere het pensioen, de alimentatie, bezittingen, schulden en het huis. Wanneer jullie kinderen hebben, is ook het ouderschapsplan een verplicht onderdeel. De gemaakte afspraken dienen te worden nageleefd en zijn te allen tijde rechtsgeldig. Het kan lastig zijn om middenin een scheiding, in overleg, dergelijke afspraken te maken. Daarom kan er een mediator van Zorgeloosch Scheiden worden ingeschakeld. Deze heeft immers verstand van financiële zaken en begeleidt tevens de gesprekken.

Mediator inschakelen bij scheiding: meer dan gesprekken in goede banen leiden

Een scheiding is niet zomaar iets. Er komt veel op je bord. Voorkom een vechtscheiding en maak onderling goede afspraken voor de toekomst. Dan is het prettig om in gesprek te gaan met een onpartijdige derde partij die inzicht heeft in jullie scheidingen streeft naar de best mogelijke afspraken voor jullie beiden. Scheiden is en blijft namelijk een emotionele rollercoaster waarin veel zal veranderen en hierin kan Zorgeloosch Scheiden jullie helpen. Een mediator van Zorgeloosch Scheiden doet meer dan enkel gesprekken in goede banen leiden. Zo denkt de scheidingsbemiddelaar met jullie mee, geeft advies, stelt verplichte documenten op, maakt de scheiding ronden niet geheel onbelangrijk: een mediator geeft ruimte voor emoties.

Alle financiële zaken op orde stellen wanneer je gaat scheiden

Wanneer je gaat scheiden, veranderen uw gezinssituatie en uw financiële situatie. Er komt veel op je bord. Het is dan geen overbodige luxe om deskundig advies te ontvangen van een bemiddelingsbureau als Zorgeloosch Scheiden. Om een financieel overzicht te scheppen en alle zaken in goede banen te leiden, helpt Zorgeloosch Scheiden jullie graag. Hier werken de financieel adviseur en de mediator nauw samen om alles omtrent het scheiden op elkaar af te stemmen. Verder geven ze jullie ook adviezen en tips, bijvoorbeeld hoe het nu zit met de belastingaangifte, nu er sprake is van alimentatie, wellicht een nieuwe hypotheek, maar ook de kosten van de scheiding. En het mooiste is dat het financieel advies een vast onderdeel is van het traject. Een alles-in-1 pakket, voor 1 totaalprijs, zonder verrassingen achteraf.

Voor meer info :
Next | Previous
Theme made by Igor T. | Powered by WordPress | Inloggen | | RSS | Back to Top