Blogger
Image default
Marketing

Google optimalisatie (SEO)

Internet marketing diensten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de maatschappij. Elk bedrijf doet er zo’n beetje wel aan mee. Dit moet ook wel, omdat men anders achterblijft. Een bedrijf dat niet aan google optimalisatie doet, vist al gauw achter het net. Dit komt niet alleen doordat het niet aan deze activiteiten deelneemt, maar voornamelijk doordat andere firma’s dit wel doen. Hoe meer bedrijfswebsites een plekje hoog in de zoeklijsten weten te bemachtigen, hoe kleiner de kans is dat een bedrijfssite die niet aan google optimalisatie doet er zo nog tussen kan komen. De zoekmachine kijkt namelijk naar het aantal kwalitatieve backlinks. Meer over dit onderwerp is te lezen in de volgende alinea’s.

Wat is het voordeel van google optimalisatie?

Het staat als een paal boven water dat google optimalisatie echt loont. Als mensen iets willen weten, dan pakken ze vandaag de dag echt geen encyclopedie meer. Ook slaan ze de Gouden Gids niet meer open. Ze gaan ‘gewoon even googlen’ om tot een oplossing te komen, het juiste product of dienst te vinden. Daarom is het van groot belang om goed gevonden te worden op het wereldwijde web. Aangezien mensen de hele dag toch wel online zijn, is het zeker aan te raden om hier gebruik van te maken. Een voorbeeld van google optimalisatie is te vinden in het volgende stuk tekst.

Kwalitatieve backlinks verzamelen

In google optimalisatie is linkbuilding is een belangrijk proces om meer links binnen te halen, die ertoe bij zullen dragen dat de betreffende site hoger in de zoekmachinelijsten komt te staan. Dit gaat als volgt:

  • er wordt een zoekwoord opgesteld
  • naar aanleiding daarvan worden SEO-teksten geschreven
  • deze worden op relevante website geplaatst en naar de desbetreffende bedrijfssite gelinkt.

Op die manier komt deze hoger in Google.

Voor meer info : http://www.4internetgroep.nl/online-marketing-traffic-conversie/google-optimalisatie-seo/