Blogger
Image default
Financieel

Conservatoir beslag

Wat is Conservatoir beslag? Wij zullen het u graag in korte bewoording uitleggen en welk voordeel dit voor u kan betekenen, om zo spoedig mogelijk uw betaling van de wanbetaler te mogen ontvangen.

Conservatoir Beslag

Het gaat hier om een beslaglegging voordat er een vonnis is vastgesteld; een ‘bewarend beslag’. Er is dan nog geen vonnis verkregen; de procedure loopt nog. Om te waarborgen dat er iets ’te halen valt’ bij de debiteur, wordt er Conservatoir beslag gelegd. Bijkomend effect hiervan is dat de druk bijzonder zal toenemen bij de debiteur om tot betalen over te gaan; deze wil over het algemeen buitengewoon snel deze status opheffen. De betaling welke de debiteur in dit geval verricht gebeurt vrijwillig tot dusverre, omdat er zoals eerder vermeld nog geen vonnis is verkregen.

Incasso Advocaten kunnen deze wettelijke procedure voor u starten, waaraan sommering is voorafgegaan door de Incasso Advocaten aan het adres van de debiteur. Een Incassobureau bezit niet de bevoegdheden tot het starten van deze wettelijke procedure. Wilt u meer informatie over Conservatoir beslag, dan verwijzen wij u graag door naar de onderstaande link.

Voor meer info : http://www.e-legal-incasso-advocaten.nl/NL/60/conservatoir-beslag.html