One way research

// >> Eten en drinken

Syrische levensmiddelen online bestellen
| 27. november, 2018

Je hoeft niet langer supermarkten en etnische winkels af te zoeken naar Syrische levensmiddelen want nu is het ook mogelijk om online te winkelen naar alle levensmiddelen die je nodig hebt. Je gaat gewoon naar een van de vele online winkels die Syrische levensmiddelen verkopen en besteld daar alles wat je nodig hebt.

Online verkoop

Online verkoop is sterk toegenomen in de afgelopen jaren en het aantal mensen dat online boodschappen doet blijft ook groeien. Afgelopen jaar had 80 procent van de Nederlanders wel eens iets online besteld. Bijna de helft van de Nederlanders winkelen geregeld online of dit nou voor kleding, witgoed, elektronica of levensmiddelen is.

Strenge

De groei van de mogelijkheid om online boodschappen te doen liet wel wat langer op zich wachten omdat de keuze beperkt. Zo zijn er strenge eisen voor houdbaar voedsel en het vervoeren ervan. Online winkels hadden gekoelde wagens nodig om alle boodschappen te kunnen bezorgen. Nu is het allemaal wel mogelijk en daarom is het nu ook mogelijk om online Syrische levensmiddelen te kopen. Je kunt van alles bestellen of het nou om verse levensmiddelen gaat of houdbare. Je kunt het gewoon online kopen en het wordt binnen enkele dagen bezorgd.

Voor meer info :

Wijnwereld in beweging, ook online
| 31. maart, 2014

De wijnwereld en ook de verkoop ervan is volop in beweging. Ook de kwaliteitsspeciaalzaken zoals Wijnpromotor gaan online en niet zonder succes. De klanten stroomden vanaf de eerste dag massaal toe. Door de komst van het internet, kan nu een groter publiek genieten van zeldzame, maar toch betaalbare wijn.

Maar niet alleen verkoop is aan het veranderen. Was ooit de Airén de meest aangeplante druif ter wereld is…? Dat is nu verleden, althans als we de Wijnpers van maart/april mogen geloven. Voor wijn wordt het meest gebruik gemaakt van de cabernet sauvignon. De oorsprong van de druif ligt in Frankrijk, maar door de globalisering van de wijnindustrie over alle continenten verspreid. Niets blijft hetzelfde, alles verandert en dat geld ook voor wijngaarden. De afgelopen jaren waren er veel veranderingen waar te nemen. Wijnpers kan berichten over de cabernet sauvignon op basis van de onderzoeksresultaten die professor Kym Anderson uit Australië kenbaar heeft gemaakt. In het onderzoek werden 2019 druivenrassen doorgelicht, te vinden in 521 wijngebieden in 44 landen. Dit zou een dekking van 99% van alle aangeplante druivenrassen moeten omvatten.

Laten we eens kijken naar de grote trends die zich doen gelden in de wereld van de wijnbouw. Een ervan is aanhoudende afname van de totale aanplant als gevolg van grootschalig rooie in een paar belangrijke Europese landen. Dat geldt het meest voor Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal. De landen wegen vanwege hun productieomvang zwaar op de statistieken, zonder de inperking die in Oost-Europa plaatsvindt. De Grote drie zijn samen goed voor de 54% van alle wijnproductie in de wereld. De afname in de Europese landen biedt aan de VS en Australië de mogelijkheid om uit te breiden.

Een andere trend is dat de wijnboeren wijnen maken met een kleinere variëteit aan druivenrassen. In 2000 waren er 21 druivenrassen nodig voor de wereldwijde aanplant, in 2010 waren dit er nog maar 15.

De actuele top 5 van mondiale aangeplante rassen wordt aangevoerd door cabernet sauvignon, waarvan de aanplant tussen 1990 en 2010 met ruim 20% is gestegen. Een ander interessant gegeven is dat de blauwe rassen de afgelopen tien jaar een duidelijke voorsprong hebben genomen op de witte rassen. Mogelijk dat de gestegen populariteit van rosé hiervoor verantwoordelijk is. Als je winnaars hebt, dan zijn er ook verliezers. Deze moeten we vooral zoeken in de Spaanse druivenrassen.

 

Meer informatie: http://www.wijnpromotor.nl

Voor meer info : http://www.wijnpromotor.nl
Theme made by Igor T. | Powered by WordPress | Inloggen | | RSS | Back to Top