One way research

// >> Dienstverlening

Vertrouw op de expertise van deze kapper in Breda
| 18. mei, 2020

Bent u toe aan een nieuwe coupe? Of wilt u slechts de puntjes van uw haar laten knippen, zodat uw haar er weer gezond uit gaat zien? Wat uw wensen ook zijn; bij deze kapper in Breda kunt u vertrouwen op de expertise van het personeel. We hebben het hier natuurlijk over Hair & Looks. Hair & Looks is een kapper die is gevestigd in het Ginneken, vlak bij het centrum van Breda. Dagelijks behandelen zij diverse klanten. Zowel mannen als vrouwen en kinderen zijn welkom in deze kapsalon. Naast de gebruikelijke knip- of scheerbeurten, bieden ze ook de mogelijkheid tot het kleuren van uw haar. Weet u zelf niet zo goed wat u wilt of twijfelt u of een bepaalde coupe bij uw gezicht past? Vraag het dan gerust aan de kappers uit deze salon. Zij kunnen u namelijk als geen ander adviseren.

Professionele haarproducten voor gezonder haar

Wanneer u een afspraak maakt bij deze kapper uit Breda, dan kunt u erop vertrouwen dat u in goede handen bent. Bij Hair & Looks worden enkel professionele kwaliteitsproducten gebruikt die zorgen voor gezond haar. Bij alle knip- en kleurbeurten worden bijvoorbeeld de producten van Roverhair en Biacre gebruikt. En het mooiste van alles: u kunt deze haarproducten ook zelf in huis halen. Koop deze na uw afspraak of bestel het eenvoudig online in de webshop van Hair & Looks. Zo kunt u uw haar thuis op dezelfde manier verzorgen en stylen als de kappers van deze kapsalon.

Sluit een kappersabonnement af

Wist u dat het bij Hair & Looks zelfs mogelijk is om een voordelig kappersabonnement af te sluiten? U betaalt dan een vast bedrag per maand en kunt naar de kapper wanneer u dit maar wilt. Dit is ideaal wanneer uw coupe regelmatig geknipt dient te worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan korte kapsels of kapsels met een pony die niet te lang mag worden. Heeft u hier interesse in? Bezoek dan de website van Hair & Looks voor meer informatie of neem telefonisch contact met ze op.

Huur nu circulaire flexplekken op een bijzondere locatie bij Schiphol
| 19. februari, 2020

Op zoek naar een bijzondere evenementenlocatie? Wij van C-Bèta bieden naast unieke evenementenlocatie ook bijzondere werkplekken in omgeving van Amsterdam aan. Een toplocatie in de Valley op Schiphol Trade Park. Onze locatie is een voorbeeld van circulair denken. Het is de ideale plek voor iedereen die iets wil met circulaire economie. 

Evenementen

Wij zijn uniek in veel opzichten. Onze prachtige is omgetoverd tot unieke evenementenlocatie met uitsluitend circulaire materialen in Hoofddorp. Hierdoor hoeft u niet langer te kiezen tussen inspirerend en duurzaam. Uw gasten worden ontvangen in een van de mooiste en uniekste evenementenlocatie in Hoofddorp. Bij ons speelt circulair een belangrijke rol. Onze ruimtes inspireren jouw gasten in een prachtige omgeving. Wat je ook in gedachte hebt, het kan bij C-Bèta! Of je nu op zoek bent naar kleine of grote ruimtes. Bij ons kan iedereen terecht. Zo hebben wij in totaal plek voor 200 gasten. Komt u maar met een kleine groep? Ook hier bieden wij verschillende opties voor aan. Bij ons bent u aan het juiste adres. Meer informatie over de ruimtes? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. En samen bieden we de oplossing die bij u past.

Circulair en duurzame ruimte

Vanuit onze circulaire filosofie is er zorgvuldig gekozen voor duurzame materialen. Dit is ook terug te zien in onze evenementen en werkruimtes. Wij kunnen onszelf daarom met trots een circulaire evenementenlocatie in Amsterdam noemen. En daar zijn wij erg trots op! Wij ontvangen graag iedereen die geïnspireerd wil raken door onze verschillende ruimtes. Voor prikkelende evenementen en bijeenkomsten met een juiste boodschap. Dit is goed voor concepten en ideeën te bedenken. Heb je wensen met betrekking tot de catering? Ook hier kunnen wij aan voldoen. Wij bieden jou een oplossing op maat aan. Zo zijn er verschillende mogelijkheden; van een borrel tot een lunch of diner.

Unieke evenementenlocaties in omgeving Amsterdam

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor een grote bijeenkomsten maar ook voor kleine vergadering. Dit is handig voor als u met kleine groepen komt. Voor elke wens is er een unieke evenementenlocaties in de omgeving van Amsterdam. Bij ons heeft u de keuze om een ruimte te huren voor een dagdeel of de gehele dag. Wij laten de keuze aan u. U krijgt de beschikking over circulaire evenementenruimtes aan die ten goede komen van de inspiratie. De ruimtes die wij aanbieden zijn zowel van binnen als van buiten een bron van inspiratie hierdoor wordt het creatieve brein getriggerd. Wij beschikken over verschillende circulaire ruimtes. Zoekt u een ruimte waar 150-200 gasten in kunnen? Of evenementenruimte voor maar een paar gasten. Bij C-Bèta vindt u voor iedereen een passende oplossing. 

Of u nu op zoek bent naar een werkplekken of plek voor een evenement Bij C-Bèta heeft u veel mogelijkheden. Wij hebben diverse <a href=”https://c-beta.nl/werkplekken/werkplekken-in-amsterdam”

Voor meer info : https://c-beta.nl

Overkom de Rouw met Ondersteuning
| 22. november, 2018

De rouw wordt meestal geassocieerd met één of ander verlies in het leven van iemand. Dit verlies kan het leven van een persoon zo beïnvloeden dat hij niet meer in staat is om een normaal leven te leiden, en overweldigd wordt door vele problemen die lichamelijk, geestelijk, emotioneel en ook sociaal een invloed kunnen hebben. 

Rouwverwerking is een soort behandeling die de aandacht legt op het aanspreken van iemands emotionele behoeftes en verliezen, op een gezonde manier zodat zijn algemene toestand, ook op de andere gebieden in zijn leven, verbeterd wordt. Gevoelens zoals verdriet, frustratie, woede, eenzaamheid, schuldgevoel en isolatie worden ook behandeld in de rouwverwerking sessies. Het leert je hoe je je leven kunt aanpassen na het verlies.

Het verlies kan slaan op een geliefde, een relatie, idealen of de doelen van een persoon. Het kan wat tijd duren, maar het is noodzakelijk dat iemand zichzelf verlost van het gevoel van verlies. Rouwverwerking helpt je met het formuleren van strategieën die je sterk genoeg maken om de veranderingen in je leven aan te kunnen pakken.

Deze therapie wordt vaak aangeboden door psychologen, artsen of informele steungroepen zoals buurthuizen of verenigingen die op dit gebied werkzaam zijn. Rouwverwerking is over het algemeen nodig in gevallen waar iemand niet in staat is om een uitlaatklep te vinden voor het uiting geven aan zijn bedroefdheid over het verlies, of niet in staat is om zijn herinneringen of gevoelens los te laten. Voor sommigen is rouwen een soort emotionele verdoving, terwijl voor andere de aanvankelijke rouw zo extreem kan zijn dat ze zich lichamelijk of geestelijk pijn doen.

De hulpverlening moet in beide gevallen op andere gebieden de aandacht leggen. In het eerste geval moet de patiënt geholpen worden om zijn gevoelens en angsten gerelateerd aan het verlies te uiten om ze “lichter” te laten voelen, in het tweede geval worden strategieën geadopteerd die de persoon weer terug in de werkelijkheid brengt, en hem de kracht geeft om verder te gaan met zijn leven door het adopteren van een pragmatische aanpak. 

Rouwverwerking heeft een klein risico tijdens de behandeling wanneer de rouw gecompliceerd is. De persoon kan dan gewelddadig worden of tekenen vertonen van negativiteit en desinteresse. Dit komt door het feit dat de aandacht op het verlies tijdens deze periode verhoogd is. Aanvankelijk zien dingen er gecompliceerd uit, maar de reacties verbeteren in het verloop van tijd en onder voortdurende behandeling.

Over het algemeen zijn de behaalde resultaten bevredigend en helpen de persoon in het accepteren van de verandering als een onderdeel van het leven, en verder te kunnen gaan.

Persoonlijk advies van psycholoog in Apeldoorn

Voor meer info : https://www.depsycholoog.nl/apeldoorn/

Effectief op het internet
| 9. januari, 2017

Steeds meer bedrijven besluiten om over te gaan op de verkopen via het internet. Het online web is een markt geworden die steeds belangrijker is geworden voor de ondernemers. Mensen besluiten ervoor als het slecht weer is om niet meer naar buiten te gaan om de winkels op te zoeken. Ze kunnen dan gemakkelijk en snel via het internet de gewenste producten bestellen. Op het internet is er een hele hoge concurrentie als het gaat om de aanbieders van producten. Steeds meer bedrijven die actief zijn op het internet proberen de internetgebruikers te verleiden met aanbiedingen. Deze verleidingen kunnen ingezet worden door middel van adwords. Er zijn adwords campagnes die ervoor zorgen dat zodra een internetgebruiker op de advertentie klikt deze naar de website wordt geleidt van het desbetreffende bedrijf. De adwords campagne uitbesteden is een effectief middel als je zelf geen verstand hebt van hoe je dit in moet zetten en wanneer hier het juiste tijdstip voor is. Een bureau in Delft dat hier heel gespecialiseerd in is, is economy. Op dit bureau zitten specialisten die zich elke dag bezig houden met adwords campagnes en zorgen voor betere zoekresultaten in zoekmachines. Het is de eerste stap naar succes als je ervoor kan zorgen dat er veel bezoekers ofwel traffic op je website is. Hoe meer mensen de website zullen bezoeken hoe beter deze in de zoekresultaten zal komen te staan en hoe grote de kans zal zijn dat je producten zla verkopen. Het gaat uiteindelijk toch altijd om de verkoop van je producten en of diensten. Enige specialisme is hierbij niet overbodig, omdat het internet vol staat met bedrijven die zich vooral op het online web richten. Het internet is een heel belangrijk onderdeel geworden binnen de markt van de verkoop en daarom is enige aandacht hieraan in de huidige tijd noodzakelijk. Ondernemers besluiten ook steeds vaker om de zorg uit te breiden aan het positioneren op het internet, omdat dit gewoon effectief blijkt te zijn.

Voor meer info : http://www.economy.nl/

Trouwkaarten bestellen
| 29. juni, 2016

Vandaag stond ik op het station in Utrecht te wachten op de trein, tot ik plotseling er aan dacht om trouwkaarten bestellen bij De Familiedrukker. Ik ga namelijk over een paar maanden trouwen en het lijkt mij zeer verstandig dat ik alles dan al vast geregeld heb. Ik wist alleen nog niet waar ik ze moest bestellen. Moet ik het via internet doen of moet ik naar een drukkerij gaan om te vragen of ze het voor mij willen doen? Ik wilde er eigenlijk niet met mijn verloofde over hebben omdat ik graag als verrassing zelf kaarten uit wilde kiezen. Ze zit namelijk de laatste tijd veel te zeuren dat ik weinig regel de afgelopen periode en daarom wil ik haar nu verrassen door trouwkaarten uit te kiezen. In dit blogje lees je bij welk bedrijf en wat het resultaat was.

Googelen op trouwkaarten bestellen

Om het juiste bedrijf voor mijn kaarten te vinden ben ik gaan Googelen op trouwkaarten bestellen. Hier kwam ik veel bedrijven tegen zoals Greetz etc. Maar ik wilde graag een ander bedrijf, die wat goedkoper was. Al snel kwam ik op de website van De Familiedrukker. De Familiedrukker heeft alle soorten en maten kaarten en liggen relatief laag met de prijzen. De kwaliteit schijnt ook hoog te zijn volgens recensies dus ik ben in principe nu al tevreden. Ik heb het bedrijf gecontacteerd en gevraagd of ze een proefkaartje willen sturen van de kaart die ik heb uitgekozen. Maar dit bleek al bij hun service in te zitten. Ik heb het proefkaartje gekregen en het was een zeer mooie kaart. ik heb deze aan mijn verloofde laten zien en ze schrok zich een hoedje. Ze vond het helemaal geweldig dat ik zelf een kaart had uitgekozen als ‘verrassing’. We zijn erg tevreden met het resultaat en als jij nou ook trouwkaarten nodig hebt van goede kwaliteit en met een lage prijs, dan raden wij jou De Familiedrukker aan.

Voor meer info :

Een begrafenis in de regio Amstelveen laten uitvoeren met hulp van Meride
| 21. oktober, 2015

Wilt u een uitvaart in Amstelveen laten verzorgen door de uitvaartonderneming in Haarlem die werkelijk steun geeft?

Meride Uitvaartverzorging is een bekende Nederlandse speler in de begrafenisverzorging die inmiddels aardig wat jaren ervaring heeft van deze branche en vandaar ook ondertussen bijzonder bekend is onder een van de grotere crematieverzorgers in Nederland.

Er bestaan diverse beweegredenen waarom klanten de keuze maken voor Meride Uitvaartverzorging. Meride begrafenisondernemer Den Haag weet zichzelf te onderscheiden van verscheidene organisaties in deze markt omdat ze niet alleen een professionele positie hebben, maar ook omdat zij enorm meeleven met uw persoonlijke situatie. Zij vinden het bijzonder belangrijk dat u bovendien de kans heeft om uw gevoelens voor de overledene te uiten en het een beetje kunt verwerken. Meride Uitvaartverzorging wil de nabestaanden enigszins met rust laten aangezien zij al door een moeilijke tijd heengaan om het overlijden van een geliefde te verwerken.

Een uitvaart laten verzorgen via Meride

Meride Uitvaartzorg werkt samen met uitstekende uitvaarverzorgers die gevoel hebben aangaande kwaliteit en daarnaast goed zijn opgeleid met de juiste papieren die ervoor zorgen dat elke begrafenis op een uiterst vakkundige manier zal worden gedaan.

Meride is de juiste keuze als het om een perfecte organisatie van een uitvaart gaat

Kortom, als je op zoek bent naar een goede uitvaartondernemer in Haarlem is Meride Uitvaartonderneming 100% zeker een uitvaartonderneming waarmee je kunt gaan praten. Dit bedrijf koppelt zich los van concurrenten door de zeer vakkundige en meedenkende benadering. De medewerkers doen er alles aan om je de leidende persoon te laten zijn en de uitvaart totaal naar jouw wens te laten verlopen! U kunt tevens een vrijblijvende voorbespreking houden met de uitvaartverzorger uit uw regio en meteen een beeld krijgen van de mogelijkheden die passen bij uw budget.

Ook voor een uitvaart in Haaksbergen is Meride uw uitvaartonderneming.

Voor meer info : http://www.meride.nl/

Loonservice voor MKB
| 14. augustus, 2015

Van bedrijven in het MKB wordt veel verwacht. Zo moeten ze op elk moment bereikbaar zijn, zelfs als ze hier geen werknemer voor in dienst hebben en de oprichter zelf de telefoon nog opneemt. Zo’n ondernemer heeft het dan ontzettend druk, en dit is nog niets. Ondernemers doen graag al hun werk het liefst zelf, omdat het volgens hen dan vaak op de juiste manier gebeurt. Ze zijn immers zo ver al gekomen omdat ze alles op hun wijze hebben gedaan, toch? Fout. Ondernemers zijn niet overal goed in, neem bijvoorbeeld salarisadministratie. Als een ondernemer een werknemer in dienst heeft dan moet deze werknemer een salaris betaald worden. Dit moet elke maand goed bijgehouden worden, omdat er elke maand een uitbetaling plaatsvindt. Er zit natuurlijk ook veel legaal geneuzel achter waar de ondernemer dan rekening mee moet houden, om de belasting en verzekeringen niet te vergeten. Het wordt allemaal behoorlijk veel dus, zoveel dat ze het beter aan een ander over kunnen laten.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig voor elke dienst wel een aantal bedrijven, maar er kan er maar één de beste zijn. Voor bijvoorbeeld salarisadministratie is dat CBBS. Bij CBBS werken ze al erg lang samen met bedrijven binnen het MKB om voor hen de salarisadministratie op orde te brengen. Dit kan al voor een bijzonder laag tarief op zeer professionele wijze gedaan worden. Zo heeft u als ondernemer en uw werknemers ook altijd inzicht in de salarissen, loonstrookjes, persoonsgegevens en nog veel meer. U kunt er van uit gaan dat wanneer u de loonservice door een ervaren bedrijf als CBBS laat doen, dat het ook echt goed gebeurt. U zult overal inzicht in hebben en nooit meer terug willen naar de tijd dat u zelf nog uw salarisadministratie deed. Dit kostte veel te veel tijd en tegenwoordig hoeft u daar niet meer aan te denken.

Voor meer info : http://www.CBBS.nl

Isolatie spouwmuur plaatsen isoleert de woning grondig.
| 26. augustus, 2014

Isolatie spouwmuur.

Wilt u besparen op uw energiefactuur maar heeft u een ontoereikend budget voor gevelisolatie? Bekijk dan de mogelijkheden van spouwmuurisolatie. Dit is niet enkel gunstig voor de geldbeugel, maar ook het milieu vaart er wel bij. Door isolatie spouwmuur zet u een stap in de goede aan het reduceren van uw ecologische afdruk. Bewust omgaan met energie is nodig om klimaatverandering te beperken. Een mooie pas in de juiste richting is de spouwmuur na-isoleren. Zo houdt uw huis de ontwikkelde warmte beter vast en slaat de centrale verwarming minder gauw aan; waardoor de ketel veel minder gas verbruikt.

Spourmuur isolatie

U bent recent getrouwd en heeft een woning aangeschaft die dateert van voor 1980. Spijtig genoeg betekent dit vaak ook dat de isolatie van de spouw niet aanwezig is. Spouwmuurisolatie is een isolatiewijze dat vaak wordt verkozen om de mate van de energiefactuur actief te beperken . Bijna alle woningen in Vlaanderen zijn vaak al van uitgerust met enige vorm van dakisolatie, hoogrendemensbeglazing en een condenserende gas of mazoutketel. Op dit moment worden er zelfs al meer dan 6000 bestaande woningen van spouwisolatie voorzien.

Profiteer honderden euro’s voordeel per jaar

Door isolatie spouwmuur neemt u actief deel aan het verlagen van uw ecologische voetafdruk. De ingreep is zeer snel terugverdiend en is wellicht één van de meest energie efficiënte wijzen om een woning nog energiezuiniger te maken en dit met de hulp van een relatief kleine ingreep. De spouw gaan na-isoleren legt u geen windeieren. De onkosten voor de gasverwarming kunnen zo tot wel 20% naar beneden gaan . Op zoek naar een gespecialiseerde isolatieexpert voor het aanbrengen van de juiste isolatie van de spouw voor uw woning? Isolatie-spouwmuur.info licht toe en adviseert.

Spouwmuurisolatie

  • Onderneem zelf niets om dit uit te voeren, dit is een opdracht voor een gekwalificeerd isolatiebedrijf.
  • Vraag een offerte aan en om een grondige inspecte van de buitengevel.
  • Zijn er vochtproblemen? Brng deze dan even in kaart tijdens de inspectie.
  • Vraag uw premie aan voor spouwmuurisolatie via Premiezoeker.be

Ingrijpen op de energiekosten?  Raadpleeg Isolatie-spouwmuur.info

Voor meer info : http://www.isolatie-spouwmuur.info/

Stempel ontwerpen
| 30. april, 2014

Stempel ontwerpen

Dus u wilt een stempel ontwerpen voor bedrijf of thuis? Stempels laten maken doe je het beste rechtstreeks bij besteleenstempel. Goedkoper en sneller kan het niet. Wij maken vele soorten, merken en formaten stempels geschikt voor op kantoor, onderweg, de fabriek of waar u ook wilt. Wilt u een stempel met een datum of een stempel met tekst en/of uw logo? bij ons heeft u keuze uit een ruim aanbod aan stempels. U vindt bij ons het beste merk. Dit is Trodat. Zij zijn de nummer een op het gebied van stempelinkt. U kunt bij ons eenvoudig uw stempel bestellen online wanneer u dat wilt.

Stempels met tekst en logo

Onze stempels kunt u op de website geheel met eigen tekst ontwerpen naar eigen wens en bestellen, inclusief uw eigen logo! U krijgt het resultaat direct op uw beeldscherm. Behalve bedrijfsstempel leveren wij ook de juiste toebehoren, zoals reservekussens, stempelkussens en inkten. Bekijk op onze site alle mogelijkheden die wij u bieden. Kies uit een groot assortiment stempels bij ons. Tijdens onze productie van uw artikelen houden we vanzelfsprekend rekening met bestaande milieucriteria. Zonder daarbij het hoge kwaliteitsniveau uit het oog te verliezen. Een stempel ontwerpen kan in drie eenvoudige stappen.

Bedrijfsstempel of kantoorstempel?

Omdat wij de productie in huis hebben maken wij uw stempels voor een scherpe prijs. De afdruk van de bedrijfsstempel en zakelijke stempels is van hoge kwaliteit en heeft een levensduur van maar liefst 50.000 afdrukken. Bijvullen is uiteraard ook mogelijk. De webshop voor het bestellen van standaard stempels, zelfinktende stempels, boekhoudstempels en reliëfstempels. Daarnaast kunt u ook uw eigen stempel ontwerpen of op maat door ons laten maken.

Levertijd

Normale levertijd is ongeveer vier werkdagen. Snellere levering is natuurlijk altijd mogelijk op verzoek. Voor elke zakelijke gelegenheid vinden wij een professionele oplossing als het gaat om het efficiënt communiceren van specifieke informatie. Daarbij kunt u denken aan het vermelden van uw NAW gegevens, het bijhouden van productdata of het aanbrengen van serienummers. Wij leveren al vanaf één stuks. En vaak heeft u uw product binnen 1 tot 2 werkdagen al in huis! Dat betekent topservice met de beste kwaliteit.

Voor meer info : http://www.stempel123.nl

Asbest inventarisatie
| 31. maart, 2014

Asbest inventarisatie

Iedereen weet dat de aanwezigheid van asbest alarmerend kan zijn. Wanneer er asbest gevonden wordt in je huis, schuur, garage of op een openbare plek, dient men zeer voorzichtig te zijn met de omgang met en blootstelling aan deze stof. Soms wordt er onderzoek gedaan in gebouwen naar de aanwezigheid van asbest. Dit wordt asbest inventarisatie genoemd. Vaak is hier sprake van bij oude gebouwen, die het risico lopen asbest te bevatten. Zo’n onderzoek wordt uitgevoerd door deskundigen en specialisten afkomstig van een gecertificeerd bedrijf. Dit omdat er zeer voorzichtig en accuraat omgegaan dient te worden met asbest, om de gezondheidsrisico’s te beperken. Wat veel mensen niet weten is dat asbest in feite gewoon een product is bestaande uit natuurlijke mineralen. Deze mineralen zijn opgebouwd uit microscopisch kleine vezels, van hele fijne structuur. Op sommige plekken wordt asbest zelfs gewonnen als delfstof, wat moeilijk in te denken is gezien het gevaarlijke imago dat asbest heeft. Dit gevaarlijke imago wordt gevormd door de gezondheidsbedreigende effecten die veroorzaakt kunnen worden als de vezels van asbest in de lucht komen en ingeademd worden. Om deze reden is asbest inventarisatie van groot belang om erachter te komen of er asbest in uw gebouw schuilt. Zijn er aanwijzingen dat er asbest in de buurt is of heeft u twijfels? Zorg er dan voor dat er deskundigen langskomen voor een asbest inventarisatie.

Bang voor asbest? Asbest inventarisatie biedt uitkomst

Een asbest inventarisatie geeft u duidelijkheid of er asbest in een gebouw aanwezig is. Daarbij wordt u geïnformeerd om welk soort (of welke soorten) asbest het gaat, waar het zich bevindt en in welke staat het materiaal verkeert. Vaak worden er bij een asbest inventarisatie risicoklassen gebruikt, aan de hand waarvan wordt bepaald onder welke omstandigheden het verwijderd mag worden. Onderdeel van de asbest inventarisatie is een risicobeoordeling waarbij gekeken wordt naar de mogelijke risico’s. Als de (gezondheids)risico’s zodanig hoog zijn dat de mensen in en om het gebouw gevaar lopen, wordt de asbest op korte termijn verwijderd. Soms laat men de stof, na een asbest inventarisatie, zitten, omdat de het materiaal bijvoorbeeld in ‘vaste’ staat verkeerd en de kans dat er vezels ingeademd worden miniem is. Een asbest inventarisatie bestaat over het algemeen uit een inspectie van een gebouw, waarbij een monstertje van eventueel aanwezige asbest wordt afgenomen, wordt geanalyseerd en gerapporteerd. De potentiële gezondheidsrisico’s worden aan de hand daarvan nader vastgesteld. Omdat asbest in potentie gevaarlijk is, is een inventarisatie van de risico’s en een evaluatie daarvan vaak verplicht. Er bestaat verschillende vormen van een asbest inventarisatie, namelijk drie soorten inventarisaties.

  • Type A inventarisaties: hierbij wordt er een visuele inspectie gedaan in combinatie met monsterafname van verdachte materialen. Deze monsters worden beoordeeld, waarna het risico wordt bepaald na een analyse in het laboratorium.
  • Type B inventarisaties: dit is een aanvullend destructief onderzoek en vormt in die zin een aanvulling op de type A asbest inventarisatie. Ook de onzichtbare asbestverdachte toepassingen worden hierbij onderzocht, vooral in de fundering of constructie van een gebouw (tijdens het slopen of strippen).
  • Type G inventarisaties: bij deze asbest inventarisatie kijkt men voornamelijk naar het gebruik van het gebouw. Het is net als type B, een aanvulling op type A. Wat type G extra heeft is een risicobeoordeling die gericht is op de gebruikssituatie van het gebouw en het opstellen van een asbestbeheersplan volgens bepaalde voorschriften.

I4solutions kan u een deskundige type G asbest inventarisatie bieden, conform de noodzakelijke voorschriften en regels. Welk type asbest inventarisatie ingezet wordt, wordt waarschijnlijk nader bepaald door het gespecialiseerde, gecertificeerde bedrijf dat ingeschakeld wordt. De verschillende typen onderzoek hangen waarschijnlijk samen met de ernst, de hoeveelheid, de staat van het materiaal en de staat van het gebouw. Indien een groot gebouw in z’n geheel gestript wordt, terwijl het bewoond wordt en veel asbest bevat zal er waarschijnlijk op korte termijn een grote inventarisatie plaatsvinden. Dit om de risico’s voor de inwoners zo snel mogelijk in te schatten en zo snel mogelijk maatregelen te nemen om deze eventuele risico’s te beperken.

Asbest inventarisatie en gezondheid

Inventarisaties zijn van groot belang, hoewel asbest niet altijd gevaarlijk hoeft te zijn. Of er risico’s aan asbest gebonden zijn, is er afhankelijk van de situatie. Zolang asbest in gebonden (vaste) staat verkeerd, zijn er in feite geen risico’s voor de gezondheid. Deze risico’s ontstaan pas als er losse asbestvezels kunnen worden ingeademd en vast kunnen lopen in de luchtwegen en longblaasjes. De longen/luchtwegen hebben een natuurlijk opruimsysteem dat een deel van de asbest zal ‘opruimen’, maar vezels die hiervoor te groot zijn kunnen hun eigen weg in het lichaam vervolgen en zich bijvoorbeeld via de lymfebanen verspreiden en op andere plekken terecht komen. Hierdoor kan men op lange termijn ernstig ziek worden, maar de gezondheidsrisico’s zijn wel afhankelijk van enkele zaken:

  • de hoeveelheid ingeademde asbestvezels
  • de blootstellingsduur

Beide zaken spelen een grote rol in het risico dat je als persoon loopt om ziek te worden. Vaak merkt men pas iets van de blootstelling op lange termijn, extra gevaarlijk dus! Wanneer een gebouw gesloopt dient te worden of asbesthoudend materiaal verwijderd moet worden tijdens een verbouwing o.i.d., is er een sloopmelding nodig. Bij het verwijderen van asbest moet ook altijd een asbestinventarisatierapport aanwezig zijn, een wettelijke verplichting sinds 2005. Al met al is het van groot belang dat tijdig een asbest inventarisatie plaatsvindt als er enige tekenen zijn die duiden op de aanwezigheid van asbest.

Voor meer info : http://www.i4solutions.nl/asbest-inventarisatie
Theme made by Igor T. | Powered by WordPress | Inloggen | | RSS | Back to Top